Digidexo.com

Berberis Root Bruker & Dosering

Berberis Root Bruker & Dosering


Berberis er en busk med gråaktig bark som produserer gule blomster på våren og røde bær om høsten. Bærene er spiselige og kan gjøres om til syltetøy, men roten og bær har også medisinsk bruk. Den første atte bruk av berberis dateres tilbake til oldtidens Egypt, hvor berberis rot og fennikel ble brukt for å hindre pesten. Berberis roten ble brukt gjennom historien, og dens betydning som en medisinsk urt fortsetter inn i moderne tid. Selv om moderne vitenskap ikke har forpliktet seg til berberis effektivitet fremfor tradisjonelle behandlinger er urten ansett som trygt i små doser.

Lever betingelser

Indianere brukte berberis å behandle leverproblemer, og fant det å være effektiv mot gulsott. Andre healing tradisjoner anbefaler også bruk for å kontrollere diabetes og hepatitt. Videre studier avslører at berberis øker utskillelsen av galle, lindre stress på leveren. Gjør et anstrøk av berberis ved bløtlegging 5-9 g berberis rot i alkohol i tre uker, deretter legge 10 til 30 dråper i en kopp varmt vann. Ta anstrøk av berberis tre ganger daglig og ikke bruke den til mer enn en uke.

Hjerte betingelser

Den alkaliske berberbine, som finnes i berberis rot, utvider blodårene, reduserer blodtrykket. I Kina blir berberis ekstrakter brukes til å senke blodtrykket etter kjemoterapi eller strålebehandling. Disse effektene gjør også berberis en effektiv urte behandling for takykardi eller hurtig puls.

Antiseptiske egenskaper

Berberin virker også som et sterkt antiseptisk og er effektivt mot en rekke patogene bakterier, inkludert E. coli og Staphylococcus aureus. Berberis brukes til å behandle urin, gastrointestinal og luftveisinfeksjoner. Sine antiseptiske egenskaper gjør berberis effektiv mot sår hals. Knus bærene i vann og gurgle å behandle halsinfeksjoner. Tar berberis kan også forbedre immunsystemets funksjon.

Fordøyelses bruksområder

Berberis rot er også effektiv mot fordøyelsesproblemer og sies å være effektiv mot intestinal blokkeringer og diaré, inkludert reisediaré og matforgiftning. Ifølge University of Maryland Medical Center, viser bevis berberis å være mer effektive enn antibiotika i å lindre symptomene på diaré, men antibiotika forbli mer effektive i å ødelegge bakterier som forårsaket infeksjonen. For å bruke berberis root for fordøyelseskanal opprørt, bratt 1/2 til 1 ts. av berberis rot i en kopp varmt vann i ca 10 til 15 minutter og ta den tre ganger daglig.