Digidexo.com

De viktigste årsakene til stress i familielivet

Når vi kommer hjem fra jobb regner vi med å være i stand til å slappe av, slappe av og tilbringe tid med familien, men selv familielivet kan noen ganger være stressende. Stress er ikke begrenset til ett aspekt av livet. Det påvirker oss på mange måter og flere områder av våre liv. Noen ganger det mest stressende tid er det på tide at vi tilbringer med mennesker vi elsker mest.

Bruksanvisning

Typer

De vanligste årsakene til stress i familielivet er økonomi, arbeid og helse. Den økonomiske situasjonen er årsaken oftest sitert for stress i familielivet. Når det er økonomiske problemer, folk har en tendens til å leve i en evig tilstand av stress. Arbeidet kan legge til familie stress også. Det er nok av folk som føler seg fanget i dead-end jobber uten mulighet for avansement. De jobber lange dager, gjør minstelønn og sliter med å betale regninger. En annen faktor som forårsaker stress er mangel på jobbsikkerhet.

Barn er en annen kilde til stress. Foreldre prøver å beskytte dem fra de harde realitetene i verden, men til tider hindringer kan virke uoverkommelig, spesielt når barna nå de pre-teen og tenårene. Foreldre bekymrer seg for tenåringer å bli involvert med alkohol eller narkotika, eller henger med feil gjeng. De bekymre seg om sin utdanning, og sørge for deres behov og deres sikkerhet. Tar på seg for mange oppgaver er en annen viktig årsak til stress i familielivet. Noen mennesker synes det er vanskelig å si nei. Dette får dem til å bli belastet med mer enn de kan håndtere.

Helse kan være en årsak til stress, særlig når folk begynner å alder eller om de har en spesiell helsetilstand. Å leve med dårlig helse kan være stressende nok, men folk flest er så opptatt av for den økonomiske sikkerheten til sine familier som de er sin egen helse. Foreldre som fortsatt har små barn bekymre deres omsorg bør noe skje med dem før barna er vokst.

Effekter

Stress kan ha en enorm innvirkning på familielivet. En person som lider av stress kan være mer sensitive og irritabel enn normalt. Han kan argumentere med sin ektefelle over saker som vanligvis ikke ville provosere en slik respons. En stresset forelder kan knipse på barn over den minste overtredelse, da føler dårlig om det senere. Når en person i en familie opplever høyt stress nivå, alle andre føler stress også. Familiemedlemmer kan føle seg som om de går på eggeskall. Det er vanskelig å trøste noen som er ekstremt stresset siden de kan bli deprimert også.

Betraktninger

Det er flere faktorer å ta hensyn til når du arbeider med stress i familielivet. Når årsakene til stress er identifisert, finne ut om de har vært på lang sikt. For eksempel har økonomiske problemer pågått? Har ekteskapet vært i trøbbel for en stund? I så fall må du komme til roten av problemet å finne en løsning. Søke hjelp av et ekteskap rådgiveren eller gjeld konsolidering spesialist for å sette problemet i riktig perspektiv. Finn ut hva alternativene er, søke alternativer og jobbe mot en løsning. Ta det ett skritt av gangen. En annen kilde til stress er at folk ofte prøver å gjøre for mye for fort. Når du tar på mer enn din del at du er nødt til å ende opp med å føle seg stresset. Hvis du setter deg bak i dine ansvarsområder og problemer ser ut til å montere raskere enn du kan løse dem, lære å takle en situasjon på en gang. Fordel prosjekter i små skritt, slik at de vil være lettere å håndtere.

Betydning

Stress er en del av livet og vi er alle berørt av det på en eller annen måte. Men når kilden til stress er i ens familieliv, synes det er det ingen unnslippe. Du kan la stress arbeid på kontoret, men når du går hjem til stress, ender du opp med å leve i en tilstand av kronisk stress, som er dårlig for alle rundt deg. Du kan føle at du må forlate huset og gå andre steder bare for å få litt fred i sinnet. Håndteringen av det nivået av press er absolutt ikke sunt.

Bruk en positiv tilnærming til å lindre stress i familielivet. Hold en åpen linje for kommunikasjon med din ektefelle og familiemedlemmer. Snakk med tenåringsbarn. Selv om de opptrer som om de hører ikke etter, være trygg på at de hører deg. Bare å få dine følelser ute i det fri kan gå en lang vei mot å lindre stress. Talking kan ikke løse problemene som forårsaker stress, men det kan hjelpe slippe stress du har holdt flaske opp inni. Familie stress kan beseires når familiemedlemmer jobber sammen for å løse problemer.

Advarsel

Langvarig stress kan påvirke helsen i negativ måte. Stress kan bidra til et bredt spekter av helsemessige forhold fra hodepine til hjertesykdom. Det kan påvirke deg mentalt, fysisk og følelsesmessig. Stress kan påvirke din evne til å konsentrere seg og forstyrrer søvnmønster. Å leve med kronisk stress kan føre til alkoholisme, narkotikamisbruk, overspising, manglende appetitt og depresjon. Kronisk stress kan også svekke immunforsvaret, noe som gjør deg utsatt for en rekke helsemessige forhold. Alle disse faktorene påvirker familielivet, fører til enda mer stress i det lange løp.

Forebygging / løsning

Alle har stress i livet, men det er hvordan du reagerer på at stress som er viktig. Du kan lære å takle stress ved å se etter positive løsninger. Be om hjelp når du trenger det og holde en åpen linje for kommunikasjon med din ektefelle, kolleger, venner og familiemedlemmer. Folk vet ikke hvordan du føler deg, med mindre du snakker med dem. Ikke sjonglere for mange oppgaver på en gang og gjøre en forpliktelse om gangen. Du kan takle stress i livet ditt hvis du lærer å forvente et positivt utfall heller enn en negativ en. Mennesker som lever under kronisk stress har en tendens til å forvente det verste case scenario. Slutt å dvele ved det negative og se for seg det positive. Stress safter din energi. Det tar gleden ut av å leve livet. Lær å håndtere stress i stedet for å la den kontrollere deg.