Digidexo.com

Hva er den beste behandling for ubrukelige Stage 4 Colon Cancer?

Med scene IV tykktarmskreft, er kreftvev ikke lenger inneholdt til dine store tarmen. Metastasering har forårsaket de unormale celler til å påvirke andre organer i kroppen, for eksempel leveren, eggstokkene, lungene og bukhinnen (beskyttende slimhinnen i magen). Mens mange fortsatt svare godt til kirurgi, kan graden av metastase få kreft uvirksom i dette stadium av sykdommen, noe som begrenser mulighetene for behandling.

Behandling

Som med nesten noen annen form for kreft, den beste metoden for behandling er avhengig av en rekke faktorer, inkludert din helse, område for metastasering, rate av metastaser, mengde metastasering og størrelsen på svulster. I stadium IV ubrukelige tykktarmskreft, er du vanligvis arbeider med enten sizable svulster eller en overflod av svulster, så legen vil avgjøre det beste behandlingsalternativet for deg. Men som regel innebærer det en primær løpet av ablasjon, som er i det vesentlige fjerning av vev gjennom frysing, oppvarming eller andre midler til å oppløse cellene, og deretter etterfulgt av en adjuvant løpet av terapi. Når begrepet "adjuvans" er brukt for å beskrive behandling, rett og slett betyr at det etter grunn av omsorg.

En av de vanligste kirurgiske metoder for behandling for denne fasen av sykdommen er kryoterapi. Ofte referert til som cryoablation, er et instrument som kalles en cryoprobe guidet inn i hulrommet eller organ som inneholder ondartet vekst. Når sonden kommer i kontakt med tumoren, er det frosset med flytende former av enten nitrogen eller karbondioksyd, ødelegge unormale celler. Når svulsten tiner, bare reabsorbs kroppen dødt vev. Dette kan fungere med både sizable svulster og en overflod av svulster.

Hvis cryosurgery er ikke et alternativ, kan du dra nytte av mikrobølgeovn ablasjon. Og møkk som kryoterapi, er et rør guidet inn i hulrommet eller organ som inneholder ondartet vekst. Men i stedet for flytende nitrogen eller flytende karbondioksid for å fryse tumor, blir mikrobølger som sendes ut gjennom en nål direkte inn i den ondartede sykdom for å varme opp og ødelegge unormale celler.

I begge disse behandlingsmetodene, vil du gå gjennom alt fra en enkelt til flere økter, avhengig av kroppens respons på behandlingen og mengden av metastasering. Bivirkninger varierer fra person til person, men kan inkludere smerte, ubehag, kramper, blødninger og et tap av følelse i nærheten av administrasjonsstedet.

Adjuvant terapi

Mens både cryoablation og mikrobølgeovn ablasjon kan gå en lang vei å behandle stadium IV ubrukelige tykktarmskreft, er ofte nødvendig adjuvant terapi for å ytterligere redusere størrelsen eller overflod av kreftceller. Leger oftest avhengige av kjemoterapi i forbindelse med ablasjon, men du kan i stedet få et kurs av strålebehandling.

Med kjemoterapi, vil du motta lokaliserte behandling, systemisk behandling eller en kombinasjon av begge. I lokaliserte kjemoterapi, er anticancer medikamenter administreres i en vene som fører direkte til organet lidelse metastase, slik som leveren. Dette behandler bare kreften bosatt i det organ. Eventuelle andre områder av metastase ikke mottar chemo narkotika, og dermed kan fortsette å vokse. Dette er grunnen til systemisk kjemoterapi er ofte anvendes på samme tid. Systemisk behandling sender anticancer legemidler gjennom hele legemet for å krympe og drepe unormale celler. Kjemoterapi kan utløse bivirkninger av kvalme, oppkast, forstoppelse, diaré, tretthet, håravfall og anemi.

Strålebehandling bruker ionisert energi til å ødelegge og drepe kreftceller ved å endre sitt DNA. Behandlinger er rettet innenfor områder av metastasering samt tykktarmen, slik at et antall sesjoner kan være nødvendig å fullt krympe tumorene. Dette kan føre til bivirkninger av kvalme, oppkast, diaré, tretthet, urinveisproblemer, betennelse og irritasjon av huden (sammen administrasjonsstedet) og blødninger.