Digidexo.com

Ortopediske Prosedyrer for osteoporose

Osteoporose er en ødeleggende tilstand der bein blir skjør og kan bryte. Over 10 millioner mennesker er rammet av osteoporose, og 8 millioner er kvinner. Det er en degenerativ tilstand som forverres over tid og blir mer smertefullt når venstre ubehandlet. Når pauser eller brudd oppstår de en tendens til å dukke opp i hofter, rygg og håndledd. Det noen kirurgiske eller ortopediske prosedyrer som kan brukes til å lindre denne tilstanden.

Hip Replacement Prosedyrer

Et lårhalsbrudd kan føre til alvorlig svekkelse for en persons evne til å gå. Denne tilstanden kan føre til varig uførhet og død. Hofteprotesekirurgi er en av måtene å rette en brukket eller skjør hofte.

Med denne fremgangsmåten, vil legen fjerne hofteleddet som forårsaker smerte og satt i en kunstig hofteledd. Når det berørte hofteleddet er erstattet du vil føle lite eller ingen smerte og kan begynne å komme tilbake til et normalt liv.

Hofteprotesekirurgi ble først ferdigstilt i 1960 og er kjent som en av de beste medisinske gjennombrudd i det 20. århundre. Nesten 200.000 av disse prosedyrene er gjort hvert år i USA.

Osteoporose Wrist Prosedyrer

Den vanligste bruddet for kvinner under 75 år er håndleddsbrudd. Håndleddet er en vanlig offer for brudd siden vi bruker den til å prøve å fange oss når et fall. Med osteoporose, kan et fall på håndleddet resultere i en flere brudd - der mer enn en del av beinet pauser eller mer enn ett bein pausene.

En håndleddsbrudd vil typisk kreve en kirurgisk prosedyre for å korrigere og justere posisjonen av benene tilbake til sin normale plass. En type av operasjon innebærer å ha pinner innsatt for å holde frakturen på plass. Et annet innebærer å implantere plater eller skruer for å helbrede håndleddet. Nok en prosedyren bruker en ekstern fixator. Den fiksaturen er festet til pinner som er lagt inn i huden og trekker frakturen inn på riktig sted.

Frakturer som er mindre alvorlig kan bli helbredet med en splint eller en støpt.

Spine Prosedyrer for osteoporose

Det er to vanlige spinal kirurgi brukes til komprimering brudd i ryggsøylen: vertebroplastikk og kyphoplasty. I begge fremgangsmåter, er tynne rør benyttes for å implantere ortopedisk beinsement inn i det frakturerte området av ryggraden. Med vertebroplastikk, blir sementen injiseres direkte inn i det påvirkede området og herder for å feste frakturen. Kyphoplasty anvender en ballong ved enden av det tynne røret til implantatet sementen og gi den passende høyde tilbake i dette området av ryggraden.