Digidexo.com

Typer bakterier og sopp

Typer bakterier og sopp


Bakterier og sopp bebo hver krik og krok av planeten og gi fordeler til økosystemer og miljø. De er mikroorganismer som er usynlig for det blotte øyet, med unntak av noen variasjoner av sopp, som inkluderer sanne sopp. Både organismer sammenbrudd og hjelp med nedbryting av saken. De hjelpe i behandlingen og resirkulering av næringsstoffer, bortsett fra når de beiter på livsviktige næringsstoffer i en vertskroppen, og dette kan føre til helseplager og spredning av bakterier. Flere typer av bakterier og sopp finnes i naturen.

Bakterier - Bacillus

Bacillus bakterier har stavformede cellulære former. Stangen-formen av bacillus gir dem en aggressiv profil for å angripe organismer. To typer av basiller finnes: det gram positive og gram negative. Begge typer av disse bacillus kan forårsake alvorlige infeksjoner, som salmonella med gram positive type og influensa med den negative gram type. Noen bakterier gi fordeler til menneskets fordøyelsessystem ved trygt bryte ned enzymer.

Bakterier - Cocci

Cocci bakterier har sfærisk eller kulelignende former. De kan stamme i egne skjemaer eller samles sammen i store grupper, danner lange kjeder. En type, Stafylokokker, forårsaker infeksjoner i og på huden i form av byller, flekker og pustler. En annen type, streptokokker, obligasjoner i lange kjeder og fører til irritasjoner og infeksjoner i halsen.

Bakterier - Vibrio

Vibrio-bakterier kan være preget av sine tynne sigdlignende figurer, ligner en halvmåne. De ligne protozoer, men må ikke forveksles med dem siden Vibrio bakterier er hundrevis av ganger større enn protozoer. Den bakterie-lignende versjoner av Vibrio-bakterier, som Vibrio cholera, kolera frembringe sykdommen hos mennesker.

Sopp - Benificial

Sopp-celler ha en sentral kjerne og en ytre cellevegg membran. De kan binde sammen for å produsere lange rør (hyfer), som formerer seg inn i et nettverk av fiber som invaderer og klamrer seg til sin mat substans. Et eksempel på en fordelaktig sopp organisme inneholder den spiselige sopp. Den vanligste sopp er en annen form for sopp. Sopp og sopp produserer soppsporer, som kan utføres på vinden strømmer for store avstander. Fordelaktig sopp kan vokse som enkeltceller, som kan brukes i produksjonen av baker og ølgjær, som finnes i brød, vin og øl.

Sopp - patogene

De mest skadelige sopp forårsake alvorlige hudinfeksjoner hos dyr og mennesker. Soppene celler inneholder fiberstrukturer som vokser og tvinner innenfor vevet i det øvre hudlaget, og dette forårsaker celleskade og inflammasjon. De åpne lesjoner og inntrenging tillate andre aggressive sykdommer å etablere et fotfeste i cellene, kompliserer infeksjon. Patogene former for sopp som forårsaker sykdommer inkluderer vaginal og trøske, ringorm av tarmen og fotsopp.