Digidexo.com

Hva er kolin?

Hva er kolin?


Kolin er en organisk vitamin-lignende næringsstoff som hjelpemidler kroppen i å skape en rekke viktige stoffer og forbindelser. Kolin er regelmessig klassifisert innenfor B-vitamin familien; som det bærer lignende trekk og opererer sammen med dem. Kolin kan også bli referert til som CDP-kolin, citicoline, fosfatidylcholin, polyenylphosphatidylcholine (PPC), og tetra-metylglycin.

Betydning

Kolin spiller en viktig rolle i helse og vedlikehold av kroppens systemer og deres funksjon.

Funksjoner

Kolin er en lipotropic, fremme leveren å transportere lipider og hindre den fra å lagre overflødig fett og kolesterol som er farlig for kroppen.

Funksjon

Kolin spiller en viktig rolle i hjernen og nervefunksjoner ved å bistå i produksjon av nevrotransmittere; som påvirker appetitten, oppførsel, hukommelse, humør, muskelkontroll og tilleggsfunksjoner.

Effekter

Kolin hjelper også forbedre sentralnervesystemet ved å øke nerveimpulstransmisjoner, cellekommunikasjon, og å opprettholde den strukturelle regulariteten av cellemembraner.

Betraktninger

Mennesker er i stand til å produsere små mengder choline (de fleste av dem er funnet i våre fosfolipider), men må inntaks ekstra beløp. Dette kan være enten gjennom mat eller i tillegg form.

Mat og kosttilskudd

Eksempler på matvarer som er rike på kolin inkluderer biff, brokkoli, torsk fisk, egg, melk, peanøttsmør, laks, reker og hvetekim. I tillegg kan kosttilskudd som cholinklorid og kolin bitartrat tas.