Digidexo.com

Hvordan å miste vekt når du har IBS

Hvordan å miste vekt når du har IBS


Irritabel tarm syndrom (IBS) forårsaker smerte og ubehag i magemusklene. IBS refererer til nedsatt funksjon i tarmen, noe som kan resultere i kramper, gass, diaré eller forstoppelse og oppblåsthet. Nøkkelen til å miste vekt for IBS lider er å sørge for at du spiser sunt og trener regelmessig, unngå noen matvarer som kan utløse en IBS angrep.

Hvordan å miste vekt når du har IBS

•  Unngå mat som kan egge et angrep og hindrer deg fra å miste vekt. Dette inkluderer fet mat som pommes frites, alkohol, koffeinholdige drikker, kullsyreholdige brus og melkeprodukter, inkludert ost og iskrem. Ikke bare gjør disse matvarene føre til vektøkning, de kan også forårsake en IBS angrep.

Spis mat høy i fiber, som er bra for både behandling av IBS og miste vekt. Matvarer som inneholder mye fiber er mykere og passerer gjennom systemet raskere og mer fritt, og kan lindre smerte og ubehag forbundet med forstoppelse. Foods høy i fiber inneholder grønnsaker som brokkoli, kål, erter, samt hel-korn brød, bønner og lima bønner.

Legg til fiber matvarer i kostholdet ditt gradvis; for mye fiber på en gang kan føre til ubehagelig diaré i noen. Vurdere å ta fiber piller hvis du ikke spiser mye grønnsaker, men det er viktig å spise så sunt som mulig for å holde hele kroppen i god stand.

Spis rimelig store porsjoner i motsetning til opp-sized måltider for å hjelpe til med både IBS og vekttap. Mange restauranter serverer store deler ("super size", "sulten mann," "all you can eat" og lignende) som er mot sin hensikt å miste vekt. Spise mindre middag deler vil hindre deg fra å fylle opp; men hvis du spiser riktig mat, som for eksempel rå grønnsaker, vil du føle deg mett på mindre.

Kontakt lege om å ta et avføringsmiddel for å behandle forstoppelse. Hvis du lider av forstoppelse ofte, kan du føle deg mer oppblåst og kroppsvekten din vil virke tyngre. En avføringsmiddel kan forbedre fordøyelsen problemer; imidlertid ikke ta en hver dag.

Øvelse tre til fem ganger i uken i minst en halv time. Øvelsen vil hjelpe deg å miste vekt og føler seg godt samlet, om du har IBS eller ikke. Skreddersy øvelser for å holde deg interessert; for eksempel prøve sykling, skøyter eller kjører på egen hånd; eller bli med et treningsstudio og ta en aerobic eller spin klasse hvis du ønsker fordel for andre å motivere deg.