Digidexo.com

Hvordan virker en koffein pille fungerer?

Koffein piller er et flott alternativ til de som ønsker å få fordelene ved å drikke kaffe eller te, men ønsker ikke å faktisk drikke dem. Koffein piller er svært populært, spesielt blant college og high school-elever. Mange av disse elevene tar koffein piller før tester for å holde hjernen skarp, eller før fysiske aktiviteter slik at de vil gi bedre resultater. Når du tar disse pillene, er det viktig å vite hvordan de fungerer og hva de gjør for kroppen din.

Tar Pill

En koffein pille inneholder vanligvis et hvitt pulver kjenner som xantin alkaloid som forårsaker mental stimulering at alle attributter til koffein. Vanligvis, piller inneholder omtrent halvparten av koffein som det som er inneholdt i en kopp kaffe. For å få en følelse av stimulering, to eller flere piller har som regel å bli tatt for koffein for å ha en merkbar innvirkning på kroppen. Når pillen er svelget, vanligvis tar det ca 1 time å være fullt absorbert i blodet og begynne å sparke kroppen til handling.

Vanlige effekter for en normal dose

Tar koffein litt øker en persons evne til å utføre mental og fysisk arbeid. For personer med pusteproblemer, koffein kan bidra til å øke deres luftveiene slik at de er i stand til å puste normalt igjen over tid. Koffein er også en liten dietetiske, som kan være et problem på lange turer.

Effekter på metabolismen

Tar koffein fart på stoffskiftet litt. Vanligvis er det ikke nok til å forårsake betydelig vekttap, men det er nok til å gi et løft i fysiske aktiviteter. Det kan ta alt fra 3 til 12 timer for metabolismen til å kvitte seg med halvparten av koffein til stede i kroppen. På grunn av dette, er det mulig å bli avhengig av koffein. Kroppen blir vant til effekten av koffein, fordi når koffein er fortært på en jevnlig basis, det er aldri helt fjernet fra systemet.

Effekter på hjernen

Koffein fungerer som en sperre mot visse vanlige hjernefunksjoner. Mest spesielt, den blokkerer den delen av hjernen som gjør at en person vet at de er slitne. Koffein er som alkohol i det faktum at den lett krysser blod-hjerne-barrieren. Hva dette betyr er at når koffein er fortært, det gir en person til å arbeide utover hjernen hans, slik at han kan ha økt lokomotiv ferdigheter og våkenhet.

Over bruk av koffein

Når koffein er stadig i bruk, har det forskjellige virkninger på kroppen. Koffein er en antagonist til kroppens sentralnervesystem, så over tid, gjør kroppen mer motstander av koffein, noe som gjør noen tar koffein trenger mer og mer av det for å få de følelsene som en lavere dose brukes til å gi. Alle som har bygget opp en toleranse for koffein vil vise abstinenssymptomer som irritabilitet og hodepine når de ikke har hatt noen koffein. Dette skyldes at motstandene til koffein er for mye for kroppen når koffein ikke er tilstede i systemet. Tar for mye koffein kan også føre til nervøse rykninger og angst. Imidlertid vil en normal dose av koffein ikke forårsake disse symptomene.