Digidexo.com

Funksjoner av vitaminer i kroppen

Vitaminer er viktige for kroppen - de er avgjørende, derav den første delen av navnet "vitaminer." De virker i kroppen som oljen som holder alle de deler av en maskin fungerer. De opererer på cellenivå for å sikre en rekke fysiologiske prosesser, fra utvikling til metabolisme til slik at reparasjoner som opprettholder helse.

Kategorier av vitaminer

Det er to kategorier av vitaminer, fettløselige og vannløselige. De fettløselige vitaminer tas opp i lymfe med fett. De lagres i kroppen, så hvis du tar i mer enn du trenger, kan de hope seg til poenget med å bli giftig. De vannløselige vitaminer er bare absorbert med fuktighet i mage-tarmkanalen, de oppløses i kroppen, og hvis du spiser mer enn kroppen trenger overskudd utskilles i urinen.

Olje løselige vitaminer

De oljeoppløselige vitaminer er A, D, E og K. Hver har en spesiell funksjon i kroppen. Vitamin A er nødvendig for øynene for å opprettholde deres lys-følsomhet. Den bidrar også til benet vokser og holder slimhinnene av indre organer, så vel som huden. Når du tenker på vitamin D, tror "bein" fordi det opprettholder nivåer av kalsium og fosfor i blodet, og de er nødvendige for vekst og ombygging av bein. Vitamin E er en antioksidant og vitamin K må være tilgjengelig for blodet å koagulere.

Vannløselige vitaminer

De mest kjente vannløselige vitaminer er B-gruppen og C. Hver B-vitamin som er kjent som et ko-enzym, noe som betyr at den fungerer ved å assosiere med et enzym. Som co-enzymer, må B-vitaminer være tilstede for enzymer for å utføre sine oppgaver i kroppen. Enzymer finnes i hver celle og de er nøkkelen til fysiologiske reaksjoner i kroppen som bryter ned og bygger opp forbindelser som er nødvendige for at vi skal leve.

Funksjoner av vitamin B og C

B-vitaminer spille mange forskjellige roller i å hjelpe enzymer for å utføre i kroppen. Det er åtte B-vitaminer - fire eksempler på deres funksjoner innbefatter: B1 er nødvendig for metabolismen av karbohydrater, Niacin (B3) bidrar til å bryte ned fett og frigjøre energi, B6 muliggjør produksjon av antistoffer, og B12 (den eneste B-vitamin ikke finnes i grønnsaker) er avgjørende for dannelsen av røde blodceller. Kanskje et av de mest velkjente, er vitamin C en antioksidant, det hjelper-celler for å danne proteinet kollagen (som er nødvendig for at bindevevet som helbreder sår), og det er involvert i metabolismen av aminosyrer.

Opprettholde vitamin nivåer

Den første setningen i praktisk talt alle kilder om vitaminer vil si at de er "organiske forbindelser." Dette er viktig fordi organiske forbindelser kan bli brutt ned og endres både i legemet og i løpet av kokeprosessen. Selv om legemet kan montere noen vitaminer hvis passende næringsstoff er inntatt, er de fleste vitaminer ikke syntetiseres av kroppen. Kritiske nivåer må opprettholdes i kroppen ved inntak av dem på en jevnlig basis gjennom et balansert kosthold og / eller kosttilskudd.