Digidexo.com

Medfødt hjertesykdom Vs. Koronar hjertesykdom

Både koronar og medfødt hjertesykdom påvirke mekanismen som pumper blod og oksygen i hele kroppen. Men det er en enorm forskjell i alderen dem som lider av disse to forholdene.

Identifikasjon

Forskjellen mellom medfødt hjertesykdom og koronar hjertesykdom er best oppsummeres som forskjellen mellom defekten og sykdom. Ordet medfødt er definert som "eksisterende ved fødselen", samtidig som koronar hjertesykdom utvikler seg over tid.

Medfødt

Medfødt hjertesykdom rammer 32.000 nyfødte hvert år i USA. "Medfødt hjertefeil er den vanligste typen av store fødselsdefekt," i henhold til det amerikanske National Institutes of Health.

Koronar

Koronar hjertesykdom er også referert til som koronarsykdom. Det først og fremst påvirker individer over en alder av 40. Det er typisk miljø i naturen, ofte som følge av røyking, mangel på mosjon og et usunt kosthold.

Prognose

En medfødt hjertefeil vanligvis førte til tidlig død for bare noen tiår siden, men 75 prosent av dem som er født i dag med medfødte defekter leve langt inn i voksenlivet. "Tre fjerdedeler av disse babyene døde som spedbarn eller tidlig barndom i det siste,» sier The Yale University School of Medicine.

Forebygging / løsning

Oddsen for å overleve koronar hjertesykdom har også økt dramatisk, gitt pasienter forlate usunn livsstil, vaner og få riktig medisinsk behandling, inkludert medisiner og kirurgiske prosedyrer. Det er ingen kjent måte å hindre medfødte defekter.