Digidexo.com

Symptomer på ekstreme vekttap

Symptomer på ekstreme vekttap


Bilder av tynne perfeksjon er fagmessig dyttet på oss på de tidligste aldre gjennom alle former for media. Gitt mainstream etterspørselen etter tynne kropper, folk har tydd til drastiske tiltak for å miste vekt og holde den av. Resultatene er ofte gledelig, men det er kostnader forbundet med ekstrem vekttap som kan skape kaos på din tynne kropp.

Overflødig hud

Det er vanlig for folk som mister store mengder vekt i en kort tidsramme for å ha overflødig hud fordi huden kan ha mistet noe av sin elastisitet. For noen overvektige mennesker som har fedmekirurgi, følge opp operasjoner er nødvendige for å fjerne overflødig hud. Disse operasjoner kalles kroppens heiser og inkluderer fjerning av overflødig mage, lår og rumpeballe huden. Mens disse surgeries har gunstige utfall, en studie publisert i "Plastic & rekonstruktiv kirurgi" anmeldt 200 pasienter som fikk kroppen heiser og fant komplikasjonsraten å være på 50 prosent. Vanligste komplikasjonene var snitt kommer åpnes og godartede cyster på kirurgiske områder.

Håravfall

Håret ditt kan også bli påvirket av ekstreme vekttap. Etter fedmekirurgi, sprøtt hår som blir lett ødelagt eller faller ut er en midlertidig bivirkning du kan oppleve i tre til fem måneder etter operasjonen. Hvis vekttap skyldes en spiseforstyrrelse, slik som anorexia nervosa, du kan også oppleve hårtap på grunn av underernæring. Hvis du lider av en spiseforstyrrelse, eller er det viktig at du søke legehjelp så snart som mulig.

Bentetthet

The University of Missouri uttalte i en 2008 pressemelding at bentetthet redusert på en overraskende hastighet under vekttap, og nedgangen ikke lett reversere gang vekt vedlikehold hadde begynt. Den vekttap involvert dramatisk kalori begrensning over en 3-måneders periode. I løpet av denne tiden, bein remodeling - når gamle bein er brutt ned og erstattet - økt, men dannelsen av nye bein ikke holde tritt med sammenbrudd. I 9-måneders vedlikeholdsperiode følgende vekttap, forble bone remodeling høy, men uten en faktisk økning i bentetthet. Dette resulterer i svake benstrukturen, som fører til osteoporose. Tap av beintetthet er også vanlig i anoreksi.

Fatigue

I tilfeller av anoreksi, kan du oppleve svakhet eller tretthet, som kan utvikle seg til ødeleggende kronisk utmattelsessyndrom og er relatert til et svekket immunsystem. Hvis du er underernært på grunn av kalorirestriksjon, trøtthet og svimmelhet er vanlige symptomer, og du bør konsultere legen din dersom besvimelse oppstår.

Betraktninger

Husk at hårtap, bentetthet endringer og tretthet er symptomer som bør tas på alvor. Dette er varselsskilt fra kroppen din som du ikke kan være sunt, og du bør søke lege. I tilfelle av feilernæring og anoreksi, hvis symptomer er ubehandlet det kan være permanent skade eller eventuelt død.