Digidexo.com

Symptomer på hjertesykdom hos unge kvinner

Symptomer på hjertesykdom hos unge kvinner


Hjertesykdom er den ledende dødsårsaken i USA, selv om unge kvinner (definert som kvinner under 30 år) kan noen ganger gå glipp av symptomer og faresignaler.

Typer

Typer hjertesykdom som kan plage unge kvinner omfatter perikarditt, koronar hjertesykdom og iskemisk hjertesykdom.

Symptomer på Perikarditt

Ifølge Dr. Patrice Desvigne-Nickens, symptomer på perikarditt inkluderer brystsmerter, spesielt når du ligger på ryggen, skarpe smerter skyting fra brystet inn i halsen, en følelse av generell sykdomsfølelse, hoste, smerter ved svelging og tretthet.

Symptomer på koronar hjertesykdom

Ifølge National Heart Lung and Blood Institute, symptomer på koronar hjertesykdom hos unge kvinner har betydelig eller alvorlig brystsmerter, pustevansker og press i kjeven, nakken eller hodet.

Symptomer på iskemisk hjertesykdom

MF Oliver, skriver i British Medical Journal, sier at unge kvinner som røyker eller lider av høyt kolesterol og / eller hypertensjon er i faresonen for å utvikle iskemisk hjertesykdom. Symptomer inkluderer brystsmerter og en redusert evne til å utøve.

Hvem er i faresonen?

Unge kvinner som er overvektige, har en historie med hjertesykdom i familien eller som leder stillesittende livsstil er mest utsatt for hjerteinfarkt.

Advarsel

Hvis du føler nummenhet på den ene siden av kroppen din eller ned armen, har problemer med å puste, følelse av å besvime eller opplever alvorlige brystsmerter, gå til lege umiddelbart.