Digidexo.com

Broken Shoulder Treatment

Skulder benbrudd er ofte forbundet med skader som er alvorlig i naturen. Som et resultat, må rask og avgjørende handling bli tatt.

Umiddelbar behandling

Den første behandling for en brutt skulder involverer generelt å plassere det påvirkede området i en slynge, slik som å forhindre ytterligere skade som skulderen er mest sårbare på dette punktet. Bruke en kald komprimere til det skadde området bidrar også til å redusere hevelse og smerte.

Immobilisering

Smertestillende og immobilisering for en periode på tre til fire uker er vanligvis tilstrekkelig for frakturer til scapula (skulderbladet).

Kirurgi

Frakturer til scapula som påvirker nakken eller skulderen vanligvis krever kirurgi. Konsultere en ortopedisk kirurg kan hjelpe en til å få vite om slik behandling er nødvendig.

Trening og Fysioterapi

Trening og fysioterapi kan bidra til å forbedre mobiliteten til en ødelagt skulder. Slik behandling kan igangsettes så snart en uke fra tidspunktet for skade.

Oppfølgende behandling

Ortopediske kirurger og idrettsmedisin spesialister vanligvis behandler ødelagte skuldre på en kontinuerlig basis for å fremme helbredelse. Under de tidlige stadier av utvinningen, kan smertestillende midler og immobilisering være nødvendig.