Digidexo.com

Bruker for Tramadol HCL

Tramadol er et reseptbelagt medikament som brukes for å lindre smerter som ikke er et narkotisk stoff, og derfor ikke-avhengighetsskapende. Det er av smerte som er moderat til alvorlig. Tramadol HCL (også solgt som Ultram ER) er utvidet-release form av stoffet som bare må tas hver 24. time. Det er oftere foreskrevet for langsiktig smertelindring etter skader eller kroniske tilstander.

Osteoarthritis Pain

Osteoartritt er en av de vanligste former for artritt. Det er en forringelse av brusk rundt leddene. Ifølge National Institutes of Health (NIH), det påvirker nesten 21 millioner mennesker i USA alene. Artrose smerte kan være konstant og tramadol HCL er en medisin som brukes for å lindre smerten.

Kroniske ryggsmerter

De fleste har opplevd sporadisk ryggsmerter, men noen lider av denne smerten hele tiden. Kronisk ryggsmerter kan være forårsaket av en skade eller overflødig kroppsvekt, eller stamme fra andre medisinske tilstander. Konstante smerter i ryggen kan holde folk fra å være i stand til å utføre sine daglige gjøremål. Tramadol HCL kan gi konstant lindring av smerter i hele dag og natt.

Fibromyalgi og myofascial smerte

Fibromyalgi er tilstand som fører til tretthet og søvnforstyrrelser, men en av de mest utbredte symptomene er utbredt smerte. Denne smerten er oppstår i muskler, leddbånd og sener. Myofasciell er også et smertesyndrom som påvirker det meste muskler, så vel som forårsaker svakhet og koordineringsproblemer. Begge forholdene er kronisk og blir ofte behandlet med muskel relaxers og smertestillende. Tramadol HCL er ofte foretrukket legemiddel.

Nevropatisk smerte

Nevropatisk smerte er smerte forårsaket av skade i nervesystemet. Dette kan skje i løpet av nerver eller i hjernen eller ryggmargen. Nevropatisk smerte presenterer som en kriblende, brennende eller stikkende smerter. Noen ganger kjennes det som elektriske støt. Tramadol HCL kan være nyttig for folk som lider av denne kronisk tilstand.

Andre Pain

Skader av alle typer kan forårsake smerte som aldri går bort. Tramadol HCL kan bidra til å kontrollere denne smerten til å forbedre livskvaliteten. Tramadol HCL er også foreskrevet for postoperativ smerte fra en større operasjon som vil ta litt tid å helbrede. Det brukes ofte når smertene er for alvorlig for over-the-counter smertestillende, men narkotika er ikke de narkotika av valget.

Betraktninger

Tramadol er ikke foreslått for de som har hatt problemer med avhengighet til alkohol eller narkotika. Det kan vise seg vanedannende for noen. Det bør også brukes med forsiktighet hos personer med nyre- eller leversykdom, tidligere krampeanfall, eller en hodeskade eller stoffskiftesykdom. Fortell legen din dersom du bruker anti-depressiva, muskel relaxers eller gastrointestinale medisiner før du tar tramadol.