Digidexo.com

Bruk av Azelaic Acid

Millioner av mennesker lider av mild til moderat akne. Selv om det ikke er påvist kur, er alzelaic syre en behandling for å kontrollere denne hud uorden. Leger også noen ganger foreskrive azelainsyre som en behandling for rosacea.

Egenskaper

Azelainsyre er medlem av en gruppe medisiner som kalles dicarboxylsyrer. Dens mest nyttige egenskaper er evnen til å drepe bakterier og redusere betennelser. Azelainsyre kommer i en gel eller krem ​​under merkenavnene Azelex og Finacea.

Bruker: Acne

Azelainsyre arbeider for å behandle akne ved å drepe bakterier som infiserer porene og redusere produksjonen av keratin, et naturlig stoff som kan øke utviklingen av akne. Azelainsyre hjelper også minske utbrudd ved å holde porene klar og fri for giftstoffer. Dens egenskaper hjelpe returnere noen uordnede veksten av hudceller lining hårsekken tilbake til det normale.

Bruker: Rosacea

Mens veien azelainsyre arbeider for å behandle rosacea er fortsatt ikke kjent, har det blitt bevist som en effektiv behandling. Ifølge Dr. Ray Sahel MD, er azelainsyre i en 20 prosent krem ​​og en 15 prosent gel er effektiv for behandling av rosacea papulopustular, spesielt i reduksjon av den samlede mengde av inflammatoriske lesjoner.

Bruker: Håravfall

Forskning har blitt gjort på påvirker azelainsyre kan ha når den brukes til regrow hår, men det har ennå ikke vist seg å være en effektiv metode.

Bivirkninger:

Bruken av azelainsyre kan føre til en svak stikking, brenning, kløe, kribling, rødhet eller tørking av huden. Bruken av azelainsyre har også noen ganger forårsaket utslett eller misfarging av huden.