Digidexo.com

Hvordan virker den Respiratory Organ System Interact i menneskekroppen?

Hvordan virker den Respiratory Organ System Interact i menneskekroppen?


I respirasjon, lunger og hjerne avhengige av gjensidig kommunikasjon. Involvering reseptorer, nerver og muskler, gjør at deres interaksjon puste som matcher kroppens varierende behov for oksygen.

Nøkkel Organs

Respirasjon (utveksling av karbondioksid for oksygen) forekommer inne i lungene, bemerker boken "Biology, 5th Ed.," Av Neil Campbell et al. Respirasjon reguleres primært av medulla oblongata, en del av hjernestammen, observerer Gerard Tortora i sin bok "Principles of Human Anatomy, 9. Ed."

Interaksjon

Lungene og forlengede marg samhandle hovedsakelig gjennom phrenic nerver og membranen muskelen, bemerker Tortora. Når inspiratoriske nevroner i medulla utladning, nerveimpulser reise via phrenic nerver til membranen, forårsaker den til å trekke seg sammen, noe som igjen utvider lungene, observerer boka "Human Physiology, 8. utg.," Av Arthur Vander et al.

Stretch reseptorer

Aktiveres av lunge inflasjon, strekke reseptorer i luftveiene utløse nerveimpulser som reiser tilbake til medulla. Disse hemme de inspiratoriske nevroner.

Chemoreceptors

I tillegg reseptorer i nakke og medulla overvåke nivåene av oksygen og hydrogen ioner. For å opprettholde normale nivåer, disse chemoreceptors utløse nerveimpulser som fremskynder puste når det er nødvendig, ved å aktivere de medullære inspiratoriske neuroner, indikerer Vander et al.