Digidexo.com

Symptomer på Lyme sykdom hos barn

Lyme sykdom er en infeksjon spres av flått. Du kan få Lyme sykdom ved å bli bitt av en infisert flått, men ikke alle flåttbitt føre til Lyme sykdom. For å unngå å pådra seg sykdom, fjerne flått fra huden din så snart du ser dem fordi Lyme sykdom vanligvis ikke spres før etter at de har vært festet i 36 timer. Sykdommen kan kureres med antibiotika hvis tatt på en riktig måte, så søke behandling så snart som mulig og gå til en lege å ha flått fjernet hvis du ikke kan gjøre det selv.

Utslett på Bite Nett

En av de tidligste og mest merkbare tegn på Lyme sykdom er et utslett der flåtten bet deg. Den utslett er i form av en sirkel rundt bit og blir større med tiden.

Influensalignende symptomer

Et annet tidlig tegn på Lyme sykdom kan være influensalignende symptomer, inkludert trøtthet, feber, hodepine og hovne lymfeknuter.

Leddsmerter

Felles smerte forårsaket av betennelse, spesielt til knærne, er et symptom på Lyme-sykdom. Leddsmerter kan også flytte fra felles til felles, påvirker ulike områder på forskjellige dager.

Sekundære symptomer

Hvis ikke fanget og behandles tidlig, kan infeksjonen Lyme sykdom forårsake konjunktivitt, raske hjerteslag, hyppig hodepine, besvimelse, smerte og svakhet i armer og ben, tretthet, ekstra utslett og lammelse av ansikts nerver, kalt Bells parese.

Sene Symptomer

Hvis sykdommen utvikler seg uten skikkelig behandling, hjerne, nerve og leddskader kan oppstå, inkludert alvorlig tretthet, endringer i humør og hukommelse, søvnproblemer, nummenhet og prikking i ryggen, hender og føtter og kronisk Lyme artritt, noe som fører til tilbakevendende anfall oppsamling av væske i leddene.