Digidexo.com

Ernæring for lav nyrefunksjon Pasienter

Nutrition er et svært viktig aspekt ved administrasjon av nyresykdom. Nyresykdom dietter er vanligvis lav på protein og nøye kontrollere mengdene av natrium og fosfor som er konsumert. Fordi noen matvarer må bli eliminert fra kostholdet eller spist i begrensede mengder, å få riktig mengde kalorier, kan protein, fett og karbohydrater være vanskelig. Forstå ernæringsmessige prinsipper kan hjelpe nyresykdom pasienter ta bedre mat valg.

Kosthold planlegging

Leger og dietitians kan arbeide med nyresykdom pasienter for å planlegge en diett som vil sikre tilstrekkelig næringsinntak. Individuelle diett planer vil være basert på resultatene fra laboratorietester som måler nyrefunksjonen. Leger kan bestille en nyrefunksjon panel og urinanalyse for å bestemme nivåer av natrium, fosfor og kalium i blodet og protein og albumin i urinen. Mild nedsatt nyrefunksjon kan bare kreve minimale begrensninger, mens avansert nyresykdom kan kreve strenge restriksjoner på mengden protein, natrium, kalium, fosfor og væske som kan forbrukes.

Mat Kilder

Fordi folk med nedsatt nyrefunksjon må begrense mengden protein de forbruker, kan det være vanskelig å få riktig antall kalorier hver dag. Folk som er på proteinfattig diett bør være å få mest mulig ut av sine kalorier fra komplekse karbohydrater som hele korn brød. Dette vil bidra til å redusere inntak av protein og unngå konsekvensene av å konsumere for mye fett. Registrerte dietitians kan arbeide med nyresykdom pasienter for å finne ut hva riktig nedbryting av proteiner, fett og karbohydrater bør være basert på nyrefunksjonen og vekt.

Restriksjoner

Mat restriksjoner vil være basert på nåværende nyrefunksjonen og spesielle behov. Natrium inntak kan reduseres ved å unngå bearbeidet mat, supper, hermetisk mat, frosne forretter, brød og brus. Fosforinntak kan reduseres ved å unngå melkeprodukter, brus, mais, poteter og sjokolade. Protein begrensning kan innebære å spise bare små mengder biff, fisk, svin og fjørfe.

Spesielle hensyn

Det er mange spesielle hensyn ved planlegging av ernæring for pasienter med lav nyrefunksjon. Dietter som er lav i protein kan forårsake svikt i enkelte vitaminer og mineraler, så vel som noen av de essensielle aminosyrer. Avansert nyresykdom og en lav-protein diett kan også føre til mild underernæring. Medisinske tilbydere kan anbefale at en multivitamin eller daglig tilskudd tas for å motvirke effektene av lav-protein diett. Nyresykdom pasienter bør aldri ta kosttilskudd eller vitaminer uten å konsultere med sin lege. Pasienter som har nyresykdom og diabetes trenger spesiell oppfølging for å sikre at deres nyresykdom og blodsukkernivået kan kontrolleres med riktig ernæring.