Digidexo.com

Hvorfor en pulsfrekvens Rises

Hvorfor en pulsfrekvens Rises


En puls måler det antall ganger en hjertet slår i ett minutt. Satsen kan bestemmes ved fast plassering av to fingre på den siden av halsen, på innsiden av Crook av albue eller håndleddet. Tell antall slag i 60 sekunder. En normalområdet er mellom 60 og 100 slag per minutt. En høy grad kan være forårsaket av en rekke fysiske, kjemiske eller psykologiske faktorer.

Fysiske faktorer.

Graviditet kan føre til en økning i puls som hjertet kjemper for å sørge for de økte kravene til mor og foster. Smerte, feber og en overaktiv thyroid kan også være forbundet med en rask puls. En svak og rask puls, sammen med lavt blodtrykk, sammen med en endret mental tilstand er symptomer på sjokk. Kursen vil ofte stige etter tung trening eller anstrengelse.

Psykologiske faktorer

En økt hjertefrekvens kan være en bivirkning av stress eller angst. Personer med angstlidelser kan også oppleve en rask puls.

Eksterne faktorer

Koffeinholdige kaffe er et sentralstimulerende som kan øke hjertefrekvensen. Overdreven alkoholbruk og røyking er knyttet til en rask puls. Medisiner og gate medikamenter kan også føre til et hopp i hjertefrekvensen.

Når bør du oppsøke legen din

Sjansene er, en rask hjerterytme vil returnere til det normale i tid eller med noen endringer i livsstil. Imidlertid kan det tyde på en tilstand som kalles takykardi der hjertet kan rase opp til 400 slag per minutt. Legen din kan bestille tester som et elektrokardiogram eller en elektro studien.