Digidexo.com

Hva er årsaken til Pinworms & Bendelorm?

Flere typer ormer infisere mennesker og resultat i tarminfeksjoner. Ofte kan orm infeksjoner forekomme uten personen noensinne å utvikle symptomer. Symptomer på bendelorm infeksjon kan inkludere magesmerter, kvalme og tretthet. Pinworms kan forårsake irriterende kløe i endetarmsområdet, mens barn kan lide av rastløshet og irritabilitet. Årsakene til ormer infeksjoner varierer, avhengig av ormen arter.

Barnemark Infeksjon

Barnemark infeksjoner er forårsaket av små, hvite nematoder kjent som Enterobius vermicularis. Infeksjoner spres gjennom fekal-oral rute, noe som betyr at en person sender pinworm egg når de ikke praktisere god hygiene, for eksempel hånd-vask. Barnemark egg omfattes under fingerneglene kan utilsiktet svelget eller en infestation kan occue etter å komme i kontakt med forurensede gjenstander som sengetøy og klær, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Pinworms kan overleve på overflater som kjøkken benkeplater i opptil tre uker, slik at overføringene mulig gjennom denne måten. Av og til kan pinworm infeksjoner oppstår ved innånding av eggs.ß

Barnemark Risks

Barn i skolealder har en høyere risiko for å utvikle en pinworm infeksjoner på grunn av et tett miljø på skolen. Å gå på skole med flere andre barn gjør det lettere for et barn å bringe pinworms inn i hjemmet og spre ormer til andre familiemedlemmer. Co-bade blant barn kan også spre Barnemark infeksjoner. Hvis du har en infisert barnet, er det best å unngå bading med ikke-infiserte barn; dusjing kan redusere risikoen for reinfeksjon.

Bendelorm Arter

Flere arter av bendelorm eksisterer, som har ulike overføringsmetoder. Den Dipylidium caninum infiserer både katter og hunder, og sjelden smitter mennesker. De taenia arter, Taenia saginata (biff bendelorm), Taenia asiatica (asiatisk bendelorm) og Taenia Solium (svinekjøtt bendelorm) kan smitte til mennesker. Diphyllobothrium latum er en fisk bendelorm og "det største menneskeskapte bendelorm," sier CDC.

Bendelorm Transmission

Dipylidium caninum oppstår når en person svelger en loppe infisert med bendelorm. En infisert kjæledyr, som for eksempel katt eller hund, kan bære infiserte lopper inn i ditt hjem, noe som resulterer i mulig smitte. Taenia Solium infeksjoner kan oppstå ved å spise infisert eller kokt svinekjøtt, mens infeksjon av Taenia saginata kan oppstå etter å ha spist rå eller forurenset biff. Taenia asiatica infeksjon oppstår fra å konsumere ukokt svinekjøtt inneholder organer og er mer utbredt i asiatiske land, som Kina og Korea. Diphyllobothrium latum infeksjon kan oppstå etter å ha spist infisert eller kokt fisk som sushi.