Digidexo.com

Kosthold og ernæring for SVT

Kosthold og ernæring for SVT


Supraventrikulær takykardi, eller SVT, kjent mer vanlig som takykardi, er et hjerte tilstand der en uregelmessig og rask hjerterytme er forårsaket av en unormal elektrisk signal i de nedre hjertekamrene. Episoder, men ikke livstruende, kan vare i noen sekunder eller flere timer. SVT-episoder kan være svært ubehagelig for deres lider, og symptomene er ofte feilaktig som et hjerteinfarkt. En rekke endringer i kosthold og ernæring kan hjelpe deg å kontrollere episoder, særlig fjerning av visse trigger stoffer som koffein.

Koffein

Koffein er den vanligste årsaken til SVT. Redusere eller fjerne helt koffein rike stoffer fra kostholdet ditt, inkludert te, kaffe, sjokolade og brus. Selv koffeinfri drikker inneholder spor av koffein og bør reduseres eller fjernes fra kostholdet ditt hvis SVT-episoder vedvarer. Selv kjent som en av de viktigste utløsere av SVT, trenger du ikke å kutte koffein helt fra kostholdet ditt. Du kan fortsatt nyte en og annen kopp te eller kaffe, men skal gjøre det i moderasjon.

Mat og drikke for å unngå

En rekke andre matvarer har også blitt tilskrevet utløsende SVT-episoder. Redusere eller fjerne inntaket av bearbeidede karbohydrater for å kontrollere tilfeller av SVT. Stoffer som poteter, hvitt brød, sukker-baserte ørkener og brus bør tas i begrensede mengder, mens du kan velge å fjerne dem helt. Du bør starte en matdagbok og registrere de ulike effekter forårsaket etter inntak av visse stoffer, som hver person er berørt på ulike måter.

Mat og drikke du bør spise

Øk inntaket av høy-fiber komplekse karbohydrater for å hjelpe kontroll SVT-episoder. Fullkorn er lett introdusert til dietter, som, for eksempel, kan du erstatte den vanlige hvit ris og spagetti med sunnere fullkorn alternativ. Grønnsaker spises rå, belgfrukter, frukt og kjøtt all hjelp når bekjempe forekomster av SVT. Vegetarianere kan ta en tilfredsstillende protein nivå ved å forbruke i overkant av tre porsjoner med rå belgfrukter i uken. Bønner, linser og belgfrukter er vanlige proteinrike stoffer i vegetarisk kosthold.

Andre stoffer du bør spise

Magnesium-rik mat kan også hjelpe med SVT. Disse inkluderer mandler og andre nøtter, spinat, linser, løk, fersken, appelsiner, erter, bønner og agurker, blant andre. Hvis du finner ut at du ikke er i stand til å introdusere nok magnesium i kostholdet ditt, bør du vurdere å ta magnesium tilskudd. Som med alle andre kosttilskudd endringer, holde et notat av hvordan du reagerer på forskjellige stoffer.