Digidexo.com

Hva er årsakene til en prematur baby?

Hva er årsakene til en prematur baby?


Telles i uker, begynner begrepet av en graviditet på den første dagen av den gravide kvinnens siste menstruasjonssyklus. En normal, eller sikt skjer levering når som helst mellom uke 37 og 42. Leveransene finner sted på 43 uker eller senere er post-varige fødsler, og de som skjer før uke 37 er preterm --- eller for tidlig. Ifølge March of Dimes, cirka 12,8 prosent av amerikanske fødsler per år er for tidlig.

Infeksjon

Preterm labor forårsaket av en infeksjon er en av de mange typer "spontane" for tidlig fødte arbeid. Bakteriell vaginose, klamydia og gonoré er genital veisinfeksjoner screenet for under forsvarlig svangerskapsomsorg, delvis fordi de er forbundet med premature fødsler. Bakteriene introdusert av disse infeksjonene produserer stoffer som utgjør en risiko for membraner rundt fostersekken, forårsaker den til å sprekke og indusere arbeidskraft. Skulle membraner forblir intakt, bakterier som gjør sin vei inn i fostervannet kan fortsatt utløse tidlig fødsel. Trichomoniasis, eller trich, kan også føre til for tidlig fødsel, men så kan det screening-prosess, ifølge BabyCenter.com --- så legene bare test kvinner med symptomer.

Sykdommer og betingelser

Flere kroniske sykdommer knyttet til prematur arbeidskraft inkluderer inflammatorisk tarmsykdom, lupus, kronisk aktiv hepatitt, sigdcelleanemi, alvorlig astma og diabetes. Forhold knyttet til tidlig fødsel inkluderer lungebetennelse, nyre infeksjoner og eventuelle traumer til mageområdet --- inkludert kirurgi. Selv om sammenhengen mellom for tidlig fødsel og visse kroniske sykdommer og medisinske forhold er etablert, "i omtrent halvparten av alle tilfeller ... leverandører kan ikke finne ut hvorfor en kvinne leverte tidlig," i henhold til March of Dimes.

Andre risikofaktorer

Fordi det kan være så vanskelig å bestemme at en kvinne går inn i arbeid for tidlig, en rekke andre faktorer er risiko. Statistiske data viser at kvinner under 17 år og over 35 år har økt risiko, som er kvinner bærer tvillinger eller multipler. Kvinner som allerede har opplevd en prematur fødsel har større risiko for å oppleve det i senere svangerskap. Problemer med morkaken har vært knyttet til prematuritet, som har livmor og livmorhalsen strukturelle misdannelser. Å være undervektig før unnfangelsen eller ikke få nok under graviditet er risikofaktorer. En stor mengde stress, en fysisk krevende jobb, røyking, drikking og stoffmisbruk er alle koblet til for tidlig fødsel.

Medisinsk intervensjon

Omtrent 25 prosent av alle premature leveranser er tilsiktet, på grunn av medisinsk intervensjon i tilfeller av alvorlige eller livstruende tilstander. Graviditet der morens og fosterets liv er i fare fra alvorlig eller intensivere svangerskapsforgiftning, vil helsepersonell levere barnet ved keisersnitt. Det samme gjelder i situasjoner når et foster har sluttet å vokse. Når det er mulig, leger satt av nødvendige inngrep slik at fosteret har et par ekstra, dyrebare dager å utvikle.