Digidexo.com

Urter som hjelper med ADHD

Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) er en vanlig nevrologisk og atferdsforstyrrelse preget av vansker med å lære, problemer med mental fokus og episoder av hyperaktivitet. Mens ADHD er oftest diagnostisert hos barn, kan det også påvirke voksne. På grunn av de alvorlige bivirkninger forbundet med sentralstimulerende medisiner, som vanligvis foreskrevet for ADHD, mange foreldre og pasienter søker alternative løsninger. Enkelte urter kan hjelpe behandle ADHD, spesielt kombinert med et sunt kosthold og mosjon plan.

Daglige Herbal Supplements

Noen naturmidler har blitt grundig undersøkt av det vitenskapelige samfunn som alternative behandlinger for ADHD. Men en studie, publisert i 2001, konkluderte med at en daglig kombinasjon av ginkgo biloba og amerikansk ginseng kan gi lindring fra ADHD symptomer. Denne kombinasjonen er nå et populært valg for voksne og barn med ADHD.

Fordi Johannesurt har vært brukt for å stabilisere svingninger i humør og oppmerksomhet span, noen naturmedisinere spekulerer i at det kan være nyttig for å motvirke ADHD. Dessverre, ikke vitenskapelige data ikke tilbake dette valget. En klinisk studie publisert i Journal of American Medical Association fant at johannesurt var ikke mer effektiv enn placebo i behandling av ADHD symptomer.

As-Trengs Urter

Beroligende urter som vendelrot og kamille har vært mye brukt i behandling av akutte symptomer på ADHD. Mens disse urtene kan være nyttig for intermitterende behandling, bør de ikke brukes på en daglig basis, som de uunngåelig føre til fysisk og mental utmattelse --- problemer som faktisk kan forverre oppmerksomhet underskudd.

Bruken av beroligende urter for barn med ADHD har ikke blitt grundig studert, men de mest brukte valgene inkluderer vendelrot, sitronmelisse og kamille. Disse kan brukes til å roe intermitterende episoder av hyperaktivitet og angst, og er også anvendbare ved behandling av insomnia.

Risiko og advarsler

Som alle former for komplementær alternativ medisin, bør naturopathic behandlinger for ADHD ikke brukes unntatt under veiledning av en kvalifisert helsearbeider. Studier har ennå ikke nådd konklusjoner om sikkerhet ved bruk av visse urter med reseptbelagte medisiner, og interaksjoner er mulig. De fleste medisinske urter er også assosiert med noen bivirkninger.

De fleste urter har heller ikke blitt studert hos barn. Mens mange er generelt anerkjent som trygge for voksen bruk, kan de være skadelige hvis gitt feilaktig til barn.