Digidexo.com

The History of Blodsukkermetre

En glukosemåler (eller glukosemåler) er et medisinsk instrument som brukes til å måle mengden av glukose i blodet. Det er spesielt utviklet for personer med diabetes eller hypoglykemi, og det er en viktig del av hjemmemåling av blodsukker (HBGM). Siden 1960-tallet har Blodsukkermetre blitt forbedret for å hjelpe pasienter bedre opprettholde sine blod-sukker nivåer.

Bruk

Blodsukkernivået måles ved å skaffe seg en liten dråpe blod via prikking i huden og plassert på en strimmel slik at måleren kan lese den. Blodsukkermetre viser nivåer i milligram per desiliter (mg / dl), en standard som brukes i USA. Resten av verden anvender de millimol per liter standard (mmol / l).

Invention (1960)

Glukosemåler sporer sin opprinnelse til 1965, da Ames selskapet markedsført papirstrimler kalt Dextrostix - en oppfinnelse av Ernie Adams - til leger. For å bruke Dextrostix, din brukt en dråpe blod på papiret stripen og ventet i ett minutt før du vasker den av. Fargen på blodet etterlater seg blir deretter målt mot et fargekart, som til slutt gir personen en tilnærming av nivået av glukose i blodet. Men Dextrostix brukervennlighet var begrenset ved at blodsukkeret ofte ble tolket som en av to ytterpunkter: svært høye eller svært lave. Dessuten var de ikke spesielt utviklet for pasienter; det var for leger å bruke i sine medisinske praksis.

Going Kommersielle (1970 til 1980)

I 1970, Ames forsker Anton H. Clemens, utviklet en refleksjon meter kalt Ames Reflectance Meter som kan gjenspeiles på den blå fargen på Dextrostix strips for å gi et bredere måleområde. På samme tid, en japanske firmaet heter Kyoto Daiichi besluttet å hjelpe Ames adoptere Dextrostix for videre bruk ved å gjøre dem mindre og lettere - og endte opp med å utvikle den Eyetone i 1972. Med disse oppfinnelser, glukosemåler hadde utviklet seg fra papirstrimler til en instrument.

For resten av tiåret, Blodsukkermetre penetrert mainstream. Leder kostnader ble pioner Ames, som ga ut Glucometer i 1975, og dermed kommer opp med den generiske navn som ville bli brukt til blodsukkermålere. I 1979, Ames introduserte Dextrometer i 1979, den første meter tilgjengelig uten resept.

Ytterligere forbedringer (1980 til 1990)

På begynnelsen av 1990-tallet, MediSense, nå eid av Abbott Laboratories, introduserte elektrokjemiske målinger eller biosensorer, som var ment å gjøre Blodsukkermetre mer nøyaktig. Dette gjøres ved å dreie biokjemiske reaksjoner til elektriske signaler.

I dag (2000-tallet til nåtid)

I dag er det flere merker av Blodsukkermetre tilgjengelige for publikum. De omfatter Ascensia ved Ames, nå kjent som Bayer (denne enheten er etterfølgeren til Glucometer), One Touch av Lifescan, Accu Check av Roche og FreeStyle av Abbott Laboratories.