Digidexo.com

Kan du få Nevropati i dine hender?

Nevropati oppstår når nerver er skadet og kan ikke sende riktige signaler til hjernen. Du har nerver i alle deler av kroppen din, så ja, du kan få nevropati i hendene.

Symptomer

I tillegg til nummenhet, prikking og smerte, andre symptomer på hånden nevropati inkluderer problemer med å holde på objekter, åpne krukker og snu dørhåndtak. Du kan bare slippe ting.

Typer

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, har mer enn 100 typer av perifer neuropati blitt identifisert.

Mononevropati

Mononevropati er skade på en nerve. Typer som påvirker hendene inkluderer carpal tunnel syndrom, ulnar nevropati (betennelse i ulnar nerve i armen) og radial (en annen arm nerve) nevropati.

Polynevropati

Polynevropati påvirker minst flere nerver. Diabetisk nevropati, som er et resultat av dårlig kontrollert blodsukker, er en form for polynevropati.

Årsaker

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, årsaker til nevropati omfatter fysisk skade på en nerve, svulster, giftstoffer, ernæringsmessige mangler, alkoholisme, og vaskulær og metabolske sykdommer som diabetes.