Digidexo.com

Trigger Finger Klassifisering

Trigger Finger Klassifisering


Betegnelsen avtrekkerfinger beskriver en tilstand i hånden som bevirker å klikke i en eller flere fingre når de bøyes. Finger er forårsaket av en fortykkelse eller nodule som dannes på flexor sene i håndflaten. Disse sener glir gjennom trange rør som kalles hylser, og klikke oppstår som nodule fanger på åpningen av denne sliren. Finger er klassifisert av nivået på alvorlighetsgraden, og behandling varierer på hvert nivå.

Årsaker og forebygging

Betennelse i flexor seneskjede, noe som kan føre til å utløse finger, er assosiert med ulike risikofaktorer. Repetitive eller langvarig gripende er den vanligste årsaken. Folk som jobber med elektroverktøy, spille musikkinstrumenter eller arbeid på datamaskinen i lengre perioder er i faresonen for utvikling av trigger finger. Noen systemiske sykdommer, slik som diabetes eller reumatoid artritt, kan øke risikoen for avtrekkeren også. Finger er ikke alltid forebygges; Men det er ting som kan gjøres for å redusere risikoen for sin utvikling. Ta en pause hver time i løpet gripende aktiviteter å strekke hendene og underarmene. Dette vil redusere mengden av kontinuerlig belastning på flexor sener. Bruk hansker som er polstret i håndflaten når du bruker elektroverktøy eller verktøy som vibrerer.

Mild eller Akutt Trigger Finger

Milde eller tidlige tilfeller av trigger finger er preget av smerter i håndflaten hvor store knoker svingen. Smerte kan forekomme i ro, så vel som under gripe eller finger-bøye aktiviteter. Mild trigger finger behandles med hvile fra skjerpende aktiviteter, splinting å hindre store knoke av de involverte finger (e) fra bøying, varme eller kulde program for å redusere smerte og hevelse, og muligens fysioterapi intervensjon.

Moderat Trigger Finger

Moderate tilfeller av trigger finger er preget av en klikkelyd eller fange følelsen som oppstår når fingeren er flyttet fra bøyd stilling til rette. Denne følelsen er ledsaget av smerter i håndflaten. Du kan også føle en nodule eller fortykning når du trykker på det området som er smertefullt. Dette nivået av senen engasjement blir behandlet med de samme tiltakene som milde tilfeller, men kan også kreve en injeksjon av kortison inn i flexor sene skjede eller muntlig anti-inflammatoriske for å redusere betennelse.

Alvorlig Trigger Finger

Alvorlig trigger finger er preget av en finger som blir sittende fast i en bøyd stilling og må manuelt bringes tilbake i rett stilling ved hjelp av den andre hånden. Noen ganger finger kan ikke returneres til rett stilling. Personer med alvorlig trigger finger bør umiddelbart se en ortopedisk kirurg for å unngå en permanent felles kontraktur fra utviklingsland. Kirurgiske inngrep for trigger finger involverer frigivelse av seneskjede å gjøre plass til nodule å passere som fingeren er bøyd.