Digidexo.com

Adderall Dosering Symptomer

Adderall Dosering Symptomer


Adderall er et sentralstimulerende medikament som brukes for behandling av attention-deficit hyperactivity disorder. Bruk Adderall, en amfetamin, kan føre til misbruk og avhengighet.

Misbruk av Adderall kan forårsake en overdose, noe som kan føre til alvorlige hjerteproblemer og, i noen tilfeller, selv døden. De med underliggende hjerte og psykiatriske tilstander er en større risiko for å lide av Adderall er alvorlige bivirkninger.

Funksjon

Adderall er et legemiddel som er godkjent av US Food and Drug Administration for behandling av attention-deficit hyperactivity disorder (ADHD) og narkolepsi, en kronisk søvnforstyrrelse preget av plutselige anfall av dyp søvn hos pasienter 6 år og eldre.

Helsepersonell også foreskrive denne medisinen for off-label bruk i behandling av vekttap og depresjon. FDA har ikke godkjent bruk av Adderall for disse forholdene.

Side Effects

De vanligste bivirkningene av Adderall inkluderer redusert appetitt, vekttap, humørsvingninger, tørr munn, hodepine og magesmerter. Hos pasienter med en tic lidelse eller Tourettes syndrom, kan Adderall forverre deres motoriske og vokale tics symptomer. Adderall, samt andre amfetamin, også kan svekke ens motoriske ferdigheter.

Pasienter kan ha en allergisk reaksjon på medisiner og utvikle elveblest, pustevansker og hevelse i ansikt, lepper, tunge eller svelg. Langvarig bruk av Adderall kan føre til endringer i synet, tåkesyn og stunting av vekst hos barn.

Funksjoner

Opprinnelig utviklet av Shire Pharmaceuticals, Adderall (dextroamphetamineis / amfetamin) er tilgjengelig som en generisk og som en utvidet-release formulering (Adderall XR), som foreløpig bare er tilgjengelig som en merket produkt.

Adderall bidrar til å øke oppmerksomhet og redusere impulsivitet og hyperaktivitet hos pasienter med ADHD. Imidlertid, i de uten ADHD, øker legemidlet oppmerksomhet, våkenhet og hyperaktivitet ved å stimulere sentralnervesystemet. Pasienter med ADHD vanligvis ta Adderall to til tre ganger om dagen for totalt 30 mg til 60 mg.

Adderall, som en kombinasjon av dekstroamfetamin og amfetamin, er et medikament med misbruk og vanedannende potensiale. Som et resultat, er Adderall en Schedule II (CII) stoffet, og Drug Enforcement Agency overvåker alle resepter og utlevering av medisiner.

Overdose

Fordi Adderall er et sentralstimulerende, det øker blodtrykket og hjertefrekvensen. Som et resultat, kan antidepressiva (inkludert MAO-hemmere), blodtrykket medisiner, blodfortynnende, decongestants, beslag medisiner og magesyre medisiner forårsake alvorlige symptomer når de brukes i kombinasjon med Adderall. Som et resultat, helse-omsorg leverandører vanligvis ikke foreskrive Adderall for de med alvorlige hjerteproblemer og misdannelser eller høyt blodtrykk. Pasienter med disse underliggende forholdene som tar Adderall må ha sin puls og blodtrykk overvåkes for eventuelle endringer.

Fordi Adderall er sterkt vanedannende, misbruk og avhengighet blir stadig vanligere. Misbruker medisiner ved å ta høyere doser enn det som anbefales av en helsevesenet leverandør kan føre til ikke bare lengre sikt avhengighet, men også til en dødelig overdose. Alvorlige symptomer, ellers kjent som alvorlige bivirkninger, er assosiert med Adderall overdose. Disse inkluderer rask eller ujevn hjerteslag, ørhet, besvimelse, økt blodtrykk, tåkesyn, problemer med konsentrasjon, brystsmerter, nummenhet, beslag, rastløshet, uvanlig oppførsel og hallusinasjoner.

En overdose kan også føre til alvorlige bivirkninger som påvirker hjertet eller plutselig død. I tilfelle av en overdose, bør individer umiddelbart ringe sine leger eller en gift-kontrollsenter.

Personer som bruker Adderall for andre enn sine godkjent bruk årsaker er mer sannsynlig å ha andre risikable vaner som kokainmisbruk, røyking, alkoholmisbruk og fyllekjøring. Helsepersonell anbefaler at personer med Adderall avhengighet eller misbruk problemer lege rådgivning.

Betraktninger

De bivirkninger forbundet med en overdose er mer sannsynlig hos personer med underliggende kardiovaskulære misdannelser, andre alvorlige hjerteproblemer eller psykiske lidelser eller de med en historie med anfall.

I 2005 var det 20 internasjonale tilfeller av plutselig død er rapportert hos barn og voksne som tok Adderall eller Adderall XR. Ingen ble assosiert med overdosering, feilbruk eller misbruk. Som et resultat av kanadiske helsemyndigheter midlertidig suspendert salget av Adderall i Canada.