Digidexo.com

Hvordan å spise mer lecithin

Hvordan å spise mer lecithin


Lecitin er en naturlig kilde for cholin, og er essensiell for fettstoffskiftet, syntese av DNA og RNA, og funksjonen av sunne nerver. Lecithin også regulerer leveren og galleblæren og reduserer overdreven fett i leveren og arterier, bidrar til å bekjempe høyt kolesterol. Mens det er mange lecithin kosttilskudd tilgjengelig på markedet, den beste måten å få nok er å øke inntaket av kolin-rik mat.

Hvordan å spise mer lecithin

•  Vær oppmerksom på at det finnes flere stoffer som kan begrense kroppens opptak av lecithin og derfor krever større inntak av dette viktige vitaminet. Drikke alkohol, ta antibiotika, aspirin og p-piller samt leversykdom kan alle føre til lecithin mangel.

Spis mer soyabønner, en av de største kildene til lecithin kjent mann. Hele soyabønner, tofu, soya ost, soya melk og andre soyaprodukter vil alle hjelpe deg til å spise mer lecithin.

Legg ved flere egg, særlig eggeplommer, i ditt daglige kosthold; Men husk at eggeplommene er høyt kolesterol, så ta forsiktighet hvis du lider av høyt kolesterol, høyt blodtrykk eller hjertesykdom.

Få nok grønne bladgrønnsaker samt blomkål i ditt kosthold, alle gode kilder til lecitin og andre vitaminer og mineraler viktig for riktig kroppen fungerer. I tillegg til grønnsaker, spise mer sitrusfrukter kan flott øke lecithin inntak.

Øk inntaket av ubehandlet hele korn, som ikke bare øke inntaket av lecithin, de også hjelpe lecithin i noe av det flotteste funksjoner, eliminering av fett innskudd fra leveren og blodkarene.