Digidexo.com

Hva er trinnene i Laser Eye Surgery?

Bakgrunn

Laser øye kirurgi kan brukes til å korrigere synsproblemer som spenner fra nærsynthet til astigmatisme. De vanligste laser øye kirurgi prosedyrer er LASIK (laser-assistert in situ keratomileusis) og PRK (photorefractive keratectomy), som er svært like.
De fleste synsproblemer korrigerbare med laser øye kirurgi stammer fra en misdannet hornhinnen, som fokuserer lyset tilbake på netthinnen. Når det er bulkete, ikke lyset ikke treffer netthinnen ved optimal vinkel. Laser øye surgeries brukes til å omforme hornhinnen for å lindre dette problemet.

Preoperativ Steps

Det første trinnet i prosessen er å velge en hederlig kirurg. De som er medlemmer American Board of Surgeons eller har en tilknytning til en akademisk medisinsk senter er generelt gode valg. Hun vil utføre en undersøkelse av pasientens øyne å vurdere om pasienten er egnet til å ha vellykkede resultater med prosedyren og hvor mye kirurgi er nødvendig.
Pasienten får da øynene kartlagt av en hornhinne topographer, som gir en nøyaktig gjengivelse av hornhinnen avvik som påvirker visjon og identifiserer eventuelle andre forhold som påvirker helsen til øynene slik at de kan tas opp før kirurgi.

Operative Steps

Både PRK og LASIK anses dagkirurgi, noe som betyr at pasientene får lov til å forlate når prosedyrene er ferdig. Begge er veldig fort, vanligvis varer bare noen få minutter. Milde sedativa er ofte gitt før prosedyren.
For å starte fremgangsmåten pasienten legger seg ned, slik at anestesi dråper kan anvendes til øynene. Øyet blir operert på blir deretter plassert under en laser. Med LASIK, er neste skritt å kutte en svært tynn hornhinnen klaff. Laseren er programmert med riktig resept og påtrykker pulser av lys for å omforme hornhinnen. Pasienten vil få lov til å hvile en kort stund og så gå hjem.

Post-Operative Steps

For både LASIK og PRK pasienter, kan en mild smertestillende være foreskrevet, men generelt er de beskjed om å ta noen dager fri fra jobb, unngå trening i ca uke, og deretter til å gjenoppta sine liv som normalt. I tillegg er PRK pasienter som fikk antibiotika dråper som skal brukes for de første dagene og betennelsesdempende dråper å bruke i flere uker. De kan også bli gitt spesielle "bandasje kontakter" å bære for en tid. I begge tilfeller, hvis det oppstår problemer, kirurgen bør kontaktes umiddelbart.