Digidexo.com

Hva er årsaken Eyes føles tørr?

Tørre øyne er et vanlig problem med mange ulike årsaker. Det kan være alt fra et irritasjonsmoment til en alvorlig og vedvarende ubehag. Før nå for øyedråpene, lese disse fakta for å komme til roten av problemet.

Bivirkninger av medisiner

Antihistaminer, antidepressiva, Brimonidin, botox, diuretika, Xatalan og p-piller er bare noen få eksempler på medisiner som kan forårsake tørre øyne. Behandlinger slik som stråling kan også forårsake tørre øyne.

Eye Surgery

Midlertidig tørre øyne er en vanlig bivirkning av Lasik kirurgi. Dette skjer fordi nervene som stimulerer tårer er kuttet av laser. Pasienter som opplever tørre øyne før operasjonen kunne ha svært tørre øyne etter og bør informere sine leger slik at de kan behandles riktig.

Sykdommer

Bells parese, Stevens-Johnsons syndrom, Sjøgrens syndrom og kusma er bare noen få eksempler på sykdommer som kan forårsake øynene føles tørr.

Problemer med tårekanalene

Infeksjoner i din tårekjertelen, og skader gjort til det er tørt øye lokker også.

Air betingelser

Luft i fly, klimaanlegg og oppvarmingssystemer føre til tørre øyne. Det kan også være forårsaket av tørt vær slik som i en ørken eller selv på en vindfull dag (selv om vinden fører vanligvis rive). Når det ikke er fuktighet i luften, kan øynene bli tørr.

Bruk av kontaktlinser

Kontaktlinser kan absorbere tårer og forårsake øynene å føle seg irritert og tørr. Kontakter med polymerer, et lavt vanninnhold, eller RGP (Gravegasspermeable) linser er best å unngå dette, siden de er formulert for å unngå tørt øye ubehag for bæreren.

Andre vanlige årsaker

Alderdom, diabetes, menopause, nylig gjennomgått operasjon for øyet, vitamin A-mangel og leddgikt kan også være årsaker. Anstrenge øynene dine ved å lese, bruker datamaskinen eller ser på TV overdrevet kan føre til tørre øyne.