Digidexo.com

Hva slags mat inneholder kolin?

Kolin er en forbindelse som spiller en viktig rolle i hvor matvarene blir metabolisert og utnyttes i kroppen. Det blir ofte kategorisert som en B-vitamin fordi både funksjon på samme måte. Det er mange matvarer som er kilder til kolin.

Identifikasjon

Kolin er mest utbredt i rå eggeplommer, stekt, rå eller hardkokte egg, og braised eller stekt oksekjøtt, kalv eller kyllinglever. Kolin er også funnet i høye nivåer i kalkun lever, bacon, laks, ørret, caribou, hvetekim og soyamel.

Betraktninger

Lavere nivåer av kolin er funnet i matvarer som vill plommer, mikrobølgeovn smør popcorn, eske makaroni og ost, fastfood stekt kylling, melk sjokolade godteri, rå peanøtter, pinto bønner og egg nudler. Fast food junkies kan være glad for å vite at minimale mengder kolin kan finnes i pizza, osteburgere og frokost kjeks stablet med egg, ost og pølse eller bacon.

Betydning

Kolin er viktig for metabolisme og transmisjon av nervesignaler til og fra hjernen.

Funksjon

Choline brukes av nyrene for å opprettholde væskebalansen. Den transporterer også fett fra leveren, forhindrer gallestein og kontroller kolesterolnivået og vekten.

Effekter

Kolin har vist seg å spille en sentral rolle i hjernens utvikling og krevde mer i en kvinnes kropp når hun er gravid eller ammer.