Digidexo.com

Hvordan virker sigdcelleanemi skade kroppen?

Sigdcelleanemi er en genetisk forstyrrelse i hvilken de normalt runde røde blodlegemer er formet som en "S", eller som en sigd med spisse ender. Noen ganger cellene kan bli sittende fast i blodkar og forårsake skader på kroppen.

Oxygen Transport

Hemoglobin er substansen i de røde blodceller som bærer oksygen fra lungene gjennom kroppen. Når hemoglobin er ikke i stand til å reise seg fritt, er oksygen reduseres i hele kroppen.

Unormalt formet Hemoglobin

Når disse hemoglobin-rike blodceller er normale, de er runde og myke og kan bevege seg fritt gjennom de små blodkarene. Men med sigdcelleanemi, få misdannede hemoglobin celler blokkert fra å gå gjennom blodårene.

Mangel på oksygen på indre organer

Når røde bloods celler er blokkert, kan oksygen i blodet ikke nå indre organer og vev kan bli skadet. For eksempel, hvis oksygen ikke når hjernen, kan det føre til slag, i henhold til sigdcelleanemi Association of America.

Anemi

Sigdformede røde blodceller har en kortere levetid enn normalt formede røde blodcellene. Anemi er vanlig hos personer med sigdcelleanemi i den grad at de trenger hyppige blodoverføringer.

Infant Blood Test

Sigdcelleanemi kan diagnostiseres kort tid etter fødselen med en blodprøve som kreves i nesten hver stat i USA. Tidlig diagnose er viktig å beskytte spedbarn mot infeksjoner og skade på organer, i henhold til KidsHealth.org.

Komplikasjoner

Sigdcelleanemi kan forårsake infeksjoner, anemi, skader på indre organer, akutte brystsmerter, hodepine, kramper, lunge vevsskade, pustevansker, hevelser i hender og føtter, svakhet, tretthet, forstørret milt og hjerneslag.