Digidexo.com

Hvordan Enkel Eye Strain

Hvordan Enkel Eye Strain


Belastningen på øynene er spesielt vanlig hos personer som arbeider lange timer foran en datamaskin eller som må løse sine syn på små elementer, for eksempel de som reparerer klokker eller lese tegninger. Hvis du lider av belastningen på øynene, det er mange ting du kan gjøre for å lindre smerten og hindre visjon skade.

Hvordan Enkel Eye Strain

•  Dra nytte av teknologi for å redusere monitor blending. De fleste nye skjermer, særlig de på bærbare datamaskiner, kommer med sine egne anti-refleks filter eller du kan kjøpe en selv til enhver databutikk. Blending kan også komme fra skjermen reflektere over speil, vinduer eller vegger, så sørg for at du plasserer datamaskinen på riktig måte for å unngå dette. Hvis du fortsatt har en gammeldags rør-skjerm, bør du vurdere å bytte til en LCD-skjerm, som kommer med sin egen innlemmet antirefleks system.

Kontroller at du bruker riktig belysning. Skrivebordslamper er bedre enn overhead belysning fordi du kan plassere dem direkte der du vil ha dem og unngå skygger og gjenskinn. Hvis du leser eller skriver, sørg for at lyset er direkte på papir i stedet for på deg.

Hold øynene fuktes for å unngå ekstra belastning. Sørg for at du blunker ofte og bruke øyedråper, som er tilgjengelig over disk, hvis øynene dine ser og føler irritert på slutten av dagen.

Ta hyppige pauser og ser bort. Enten du leser, skriver eller jobber på datamaskinen, er det bare å fokusere øynene dine et annet sted vil gi en velkommen resten. Hvis du har vært å konsentrere din visjon på nært hold, bare ta en 20 til 30 sekunders pause og fokusere øynene på en fjerntliggende objekt, for eksempel noe du kan se ut av vinduet. Langdistanse visjon engasjerer ulike øyemusklene, slik at øynene dine vil slappe av og lade opp.

Tenk å få briller, selv om du er visjon er nær perfekt. Legen din kan få deg en eyeglasses resept som er skreddersydd for å hjelpe øynene slappe av og håndtere belastningen forårsaket av tretthet eller overarbeide.

Hint

  • Belastningen på øynene kan være forårsaket av mangel på søvn. Når du er sliten, øynene dine har vanskeligere for å fokusere og kan tretthet raskere.
  • Hvis du begynner å oppleve hodepine, kvalme eller andre symptomer utover belastningen på øynene, bør du oppsøke lege for å finne ut om du trenger briller eller noen form for medisinering.