Digidexo.com

Hvordan leve med muskeldystrofi

Muskeldystrofi (MD) påvirker bevegelsen og kontroll av muskler og, i noen tilfeller, de indre organer. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, musklene gradvis svekkes og atrofi. Lære å leve med MD er lettere når et støtteapparat er på plass.

Hvordan leve med muskeldystrofi

•  Snakk med familien din om sykdommen. Dette er spesielt viktig når et barn blir rammet av MD, siden andre søsken kan bli forvirret og føler skyld. Oppmuntre hele familien å diskutere sine følelser og bli involvert i omsorg prosessen.

Unn et offer for MD med respekt og oppmuntring. Lag mål og jobbe systematisk for å gjøre dem skje. Konsentrer deg om utdanning og karriereveier som tilpasser seg de spesielle behovene en MD lidende har.

•  Nå ut til andre som deler en lidelse med MD. Takket være de massive fondet øke innsatsen av kjendiser, MD lider har et omfattende nettverk av støtte fra lokale og nasjonale organisasjoner. Den muskeldystrofi Association (MDA) tilbyr gratis litteratur til ofrene og deres familier. (Se Resources)

Assist en MD pasient med dressing seg selv ved å erstatte knapper og skolisser med borrelås nedleggelser, feste store ringer til glidelåstrekker og gi tube sokker. Split sko i ryggen eller på sidene og sikre med borrelås faner.

Gjør senger med satenglaken for å redusere friksjon og hindre liggesår. Legg myk egg kasse polstring under arket for komfort og bruke lette dyner i stedet for tunge tepper for lettere bevegelse i sengen.

Gi baby kluter på badet for å bistå med personlig rengjøring. Bruk sikkerhetsputer for å hindre nattlige vannlating ulykker eller når du reiser. Vurdere å fjerne baderomsdøren hvis det er vanskelig med en rullestol.

Remodel visse aspekter av ditt hjem for å imøtekomme en MD offer. Spise barer, installerte til rullestol høyde gjør måltidene enklere. Low-haug tepper hjelper rullestoler roll jevnt og erstatte dørhåndtak og kran knotter med håndtak hjelper en MD pasientbehandling for seg selv.

Legg sylindriske skum pipe isolasjon til bestikk for å gjøre fatte dem lettere. Bruk krus med store brede håndtak og gi plast tallerkener og boller. Sett litt fuktig kjøkkenhåndklær henhold tallerkener og skåler for å hindre glidning.

Oppmuntre pågående fysioterapi og trening som anbefalt av legen din for å redusere muskel sammentrekning og bremse sløse prosessen.