Digidexo.com

Hva matvarer påvirker serotoninnivået

Serotonin er et signalstoff og lave nivåer kan føre til depresjon og apati. Ulike matvarer påvirker serotoninnivået i kroppen. Mange anti-depressiva er designet for å øke serotoninnivået, men dette er mulig å gjøre gjennom kosten, avhengig av hvilke typer mat som du velger.

Karbohydrater og Serotonin

Karbohydrater som brød, kjeks og korn øke serotoninnivået. Dette kan føre til avhengighet, spesielt for de som velger behandlet karbohydrater, men komplekse karbohydrater - som hele korn - kan gi en langsom økning i serotonin.

Matvarer som inneholder mye Tryptofan

Matvarer rike på aminosyren tryptofan - en aminosyre som gjør serotonin - er også nyttig, for eksempel sjokolade, eggehviter, tofu og Thanksgiving kalkun, som forlater sine brukere avslappet og søvnig.

Andre næringsrike matvarer

Oppsøk bønner, korn, kjøtt og egg til mat rik på vitamin B; mandler, kveite og soyabønner for magnesium; og fisk og valnøtter for Omega 3 fettsyrer. Alle er kritiske komponenter i serotonin produksjonen.

Hva Serotonin gjør for deg

Serotonin sterkt hjelpemidler i å gi folk en følelse av ro og lykke, og arbeider i favør av appetitt kontroll, også. Når serotonin nivåer slipp, oppstår sult, selv om kroppen ikke egentlig trenger mat. Holde serotoninnivået opp også bidrar til å kontrollere vekten.

Ytterligere råd

Fremfor alt, husk at du styre din egen verden, særlig gjennom hvilke typer mat som du spiser. Konsulter felles lege eller ernæringsfysiolog for ytterligere råd om en serotonin-rikt kosthold.