Digidexo.com

Vitaminer i frukt

Vitaminer i frukt


En av de mest verdifulle nærings-komponenter av frukten er vitamin-innhold. Frukt tilbyr en rekke vitaminer er nødvendig for sunne kroppsfunksjoner. Hver frukt eller familie har en annen fordeling av disse sunne mikronæringsstoffer. Spise et bredt utvalg og velge riktig forberedelse metode er nøkkelen til å få de fleste vitaminer ut av ditt daglige frukt inntak.

Typer

Flere vitaminer venter oss i frukten vi spiser, de vanligste er C, A, E, B6 og tiamin (B1). Appelsiner, grapefrukt, jordbær og bjørnebær er kjent for sin vitamin C-innholdet. Du kan få en sunn dose av vitamin A fra honningmelon, mango og vannmelon. I tillegg, appelsiner og honningmelon inneholder også tiamin. Vitamin E finnes i kiwi, mango og avokado, selv om vi ikke alltid spise dette som en frukt i USA Velg bananer for vitamin B6.

Effekter

Rollene vitaminer spiller i kroppsfunksjoner er mangfoldig. Vitamin C er involvert i syntesen av nevrotransmittere for hjernefunksjonen og kollagen, som utgjør strukturen i kroppen. Vitamin A er viktig for øye funksjon og for et sunt immunsystem. Vitamin E er en antioksidant. Thiamin har blitt funnet å være viktig for både helse øye og hjerne helse. Vitamin B6 forenkler nødvendige kjemiske reaksjoner i legemet og fremmer sunn funksjon av nervesystemet.

Forebygging / løsning

Forbruker de vitaminene vi trenger fra frukt kan beskytte oss mot sykdommer og noen faktorer knyttet til aldring. Vitamin C og E fungerer som antioksidanter beskytter molekyler i kroppen mot skader av frie radikaler ofte knyttet til kreft. Når vitamin E tjener sin hensikt som en antioksidant det blir inaktiv. Imidlertid har vitamin C blitt funnet å regenerere vitamin E. Gjennom sin rolle i øyet helse, vitamin A reduserer utviklingen av nattblindhet. Tiamin kan redusere risikoen for å utvikle grå stær og risikoen for demens i tilknytning til Alzheimers sykdom.

Betraktninger

Det er i vår beste interesse å kjøpe, forberede og konsumere frukt på en måte som maksimerer deres vitamin innhold. Matlaging og transport kan føre til en frukt for å miste noe av sin næringsverdi. Spis frisk frukt for de fleste vitaminer. Kjøpe lokalt dyrket produsere eller voksende din egen når det er mulig er den beste måten å eliminere eventuelle tap i svært lang transport til ditt lokale supermarked. Velg frossen frukt enn hermetisert. La fruktene å tine over natten i stedet for å varme dem.

Misforståelse

Juicing frisk frukt er en sunn måte å inkludere flere porsjoner med frukt i kostholdet ditt. Men noen ganger prosessen får skylden for å skape et produkt ikke så sunt som hele frukten. Dette kan være et problem angående fiberinnhold. Ofte en stor mengde fiber er tapt i juicing når du sammenligner den endelige glass juice til en hel frukt. Som blir sagt, kan du fortsatt få rikelig med vitaminer. Juicing er en god måte å legge til variasjon til frukt inntaket. Spis en kombinasjon av hel frukt og drikke fersk fruktjuice daglig for å få vitaminer og fiber.