Digidexo.com

Spiselige ville planter og bær

Spiselige ville planter og bær


Det finnes mange forskjellige varianter av planter og bær som er spiselige, fra alt til ville børste, trær og planter. Men å vite hva som er spiselig og hva som ikke er viktig for å unngå noe giftig. Spiselige planter og bær være avhengig av regionen, årstid og liggende rundt dem, slik at de skiller seg fra sted til sted. Å bli kjent med skinn av disse plantene vil gjøre det mye lettere å identifisere hva som er spiselig og hva som ikke er det.

Betydning

Mange ville bær og planter har bidratt betydelig til den kulinariske og helse verden. Mange helsekost dietter avhengig av urter, bær og nøtter som finnes i naturen, og enda flere har blitt påvist å ha fantastisk ernæringsmessig kvalitet, slik som acai eller granateple, eller løvetann og ginseng. Selv om moderne landbruk teknikker har endret mange planter og skapt nye hybrider av grønnsaker og frukt til å vokse, er det fortsatt grunnleggende planter og bær som du kan overleve ut av i naturen i årevis. Det er bare viktig å vite hva de spiselige de er, så det er mange planter og bær som er giftige.

Typer av spiselige ville planter

Spiselige ville trær og busker som vokser landsdekkende inkluderer: mandel, hvit og Scotch furutrær, eiketrær, sukker og røde lønnetrær, amerikansk kastanje, eikenøtter og hasselnøtt. I den vestlige delen av USA, flere planter og busker som vokser inkluderer terreng mynte, skred lilje, or, potet, agave, mesquite, amaranth, yucca, bokhvete og eng tistel. I terreng som åkre og enger, er det løvetann, chickweed, fioler, stemorsblomster, tistel, plantain, pigweed, lam kvartalene, milkweed, eng asparges, vill gulrot, burdock, artisjokk, sikori, piletrær, vill løk, dayweed, geit skjegg, vill kløver, Comfrey, hvitløk sennep og oker. I den østlige delen av USA, flere planter inkluderer bjørketrær, persimmon, indisk potet og agurk, vill ingefær og anis, Morel sopp, amerikansk ginseng, kusymre, våren karse og trollhassel.

Typer av spiselige ville bær

Spiselige bær fra busker og trær inkluderer; berberis, bjørnebær, blåbær, Paw Paw, vill plomme, heggen, stikkelsbær, hagtorn, Spicebush, laks bær, ville jordbær, Sumac, thimbleberry, vill tranebær, Juneberry, bringebær, Salal, einer bær, bearberry, morbær, moonseed og vill druer. Bær som vokser i vest vill inkluderer Rosaceae, og i Østen Mayapple og rapphøne berry. Mange ville bær kan være giftig, men fortsatt ser ut som spiselige ville bær, så sørg for å vite navn og visse synlige kjennetegnene for alle ville bær før man spiser dem.

Time Frame

De fleste av bær og ville planter nevnt ovenfor bare vokse i bestemte sesonger innenfor disse regionene. Mange sopp og pensel plantene vokser om våren og høsten, mens bær er utbredt i sommer og høst. I høst, røtter er lett tilgjengelig. Tykke blader og woodsy Bramble planter vokser best i vinter. Jo mer nedbør det er, jo mer rikelig planter og pensel. Etter modning, bær vanligvis er tilgjengelige for å spise i nesten to uker mens på busken eller treet. Nøtter kan vare i flere måneder av gangen. Anlegg og børste, er tilgjengelig i flere måneder av en tid, som re-vekst skjer over hele sesongen, og noen ganger over hele året, avhengig av anlegget.

Betraktninger

Gjør din egen forskning for å forstå hva ville planter og bær er i orden og tilgjengelig for forbruk. Mange ville spiselige planter og bær er stappfulle av næringsstoffer og vitaminer, og kan leves ut av i mange år, spesielt hvis du opprette din egen hage av visse viltlevende arter. På den annen side, det er planter og bær som ser identiske, men man er giftig, og den andre næringsrik. De kan se ut som hverandre, slik som umodne kirsebær og kristtorn bær. Å spise bær eller planter som kroppen ikke kan behandle kan gjøre mye skade på organer og fordøyelsessystem, selv resulterer i koma eller død.