Digidexo.com

Low-carb diett Risks

En lav-karbo diett tilbyr raskt vekttap, men kan også bringe helserisiko. Tar fatt på en ekstrem lav-karbo diett kan føre til mangel på viktige næringsstoffer, dehydrering og fordøyelsesproblemer, men det finnes måter å redusere disse risikoene.

Fast Vekttap

Personer som starter en radikal low-carb plan, redusere eller eliminere karbohydrater i kostholdet, opplever ofte raske vekttap. Å miste vekt veldig raskt kan resultere i en "yo-yo diett" syndrom. Når folk ned i vekt raskt, har de ikke bygge sunne vaner for fremtiden, og kan returnere til tidligere matvaner når vekten er tapt, noe som resulterer i vekt blir gjenvunnet.

Mangel på næringsstoffer

En lav-karbo diett kan omfatte svært begrensede frukt, grønnsaker eller korn. Disse matvarer alle har viktige næringsstoffer, som vitamin C, som hjelper i absorpsjon av jern og andre komponenter, for eksempel fiber, i det daglige kostholdet. Eliminere disse matvarene helt kan føre til vitaminmangel og helseproblemer.

Dehydrering

En lav-karbo diett innledende vekttap skyldes vann vekt. I tillegg, når spise bare protein matvarer, dieter er ikke å få så mye vanninntaket, i motsetning til en dieter spise vannfylte frukt og grønnsaker. Hvis low-carb dieter ikke drikker tilstrekkelig væske for å erstatte vannet som går tapt, er han i fare for dehydrering.

Fordøyelsesproblemer

Low-carb dietter redusere eller eliminere brød, korn og fiberrike grønnsaker fra det daglige kostholdet. Dette resulterer i en mangel på fiber i dietten som kan føre til problemer med fordøyelsen, for eksempel forstoppelse. Dehydrering som kan følge en lav-karbo diett bidrar til dette problemet også.

Betraktninger

For å ta risikoen for en lav-karbo diett, er det viktig å få medisinsk hjelp. En lege kan gi informasjon om nødvendige næringsstoffer for enkeltpersoner, herunder tilskudd som er nødvendig. Tilstrekkelig væskeinntak kan forebygge dehydrering, og sammen med fibertilskudd, kan bidra til å forhindre forstoppelse som ofte resulterer fra en low-carb diett.