Digidexo.com

Liste over kjemoterapi narkotika brukes for Advanced Colon Cancer

Liste over kjemoterapi narkotika brukes for Advanced Colon Cancer


Tykktarmskreft er kreft som starter i tykktarmen eller endetarmen og er noen ganger referert til som tykktarmskreft. Avansert kolorektal kreft er definert av kreft som har spredt seg til andre organer. Avansert tykktarmskreft behandles vanligvis med kjemoterapi narkotika. Hver persons situasjon med tykktarmskreft er unik og spesifikk behandling kan variere fra person til person.

Betydning

Kjemoterapi (cellegift) er medisiner som brukes til å kontrollere veksten av tykktarmskreft og lindre symptomer. De fleste kolorektal chemo narkotika er gitt intravenøst ​​(IV) gjennom en nål direkte i venen din. Men kan noen kjemoterapi medisiner gis muntlig eller gjennom injeksjoner.

Effekter

Kjemoterapi virker ved å drepe kreftceller, men det fører også til blodceller til å dele raskt. Ifølge Cancer hjelp UK, kan chemo medikamenter også lavere antall friske hvite blodceller og andre blodceller. Dette fører folk på cellegift for å være i faresonen for flere infeksjoner, blødningsproblemer og kan også føre til tretthet.

Chemo Narkotika for Advanced Colorectal Cancer

Avansert tykktarmskreft er definert av kreft som har spredt seg til andre deler av kroppen og kreften ikke kan bli hjulpet ved kirurgi. Primær kjemoterapi er chemo behandling for denne fasen av tykktarmskreft. Medisinering gitt kan omfatte en hvilken som helst enkelt eller en kombinasjon av de følgende stoffer:
Fluorouracil (5-FU)

Capecitabine

Tegafur og uracil (Uftoral)
FOLFIRI - Kombinasjonen av folinsyre (folinsyre), fluorouracil og irinotecan

Irinotecan
Oksaliplatin
Irinotecan
FOLFOX - Kombinasjonen av folinsyre (folinsyre), fluorouracil og oksaliplatin

Ifølge den amerikanske National Library of Medicine, de tre mest brukte chemo narkotika i avansert kolorektal kreft er Irinotecan, oksaliplatin og fluorouracil.

Andre medisiner gitt for Colon Cancer

I noen tilfeller kan en lege også foreskrive det som kalles et målrettet medikament, som er en medisin som formerer visse kreftceller. Målrettet medisinering kan gis med kjemoterapi eller alene. For avansert kolorektal kreft, kan dette omfatte medisiner Avastin, Erbitux, og Vectibix.

I tillegg er kjemoterapi og stråling (utslettelse av kreftceller gjennom stråling), noen ganger kombinert for å behandle visse former for kreft i tykktarmen.

Betraktninger for Advanced Colon Cancer

Noen ganger palliativ kirurgi er gjort for å avlaste blokkering i avansert kreft i tykktarmen. Denne type kirurgi er gjort for å lindre symptomer fra blødning og for smerte. Det er imidlertid ikke ment som en behandling for kreft i tykktarmen, i henhold til de Mayo Clinic.

Kirurgi kan gjøres for å fjerne kreftsvulst fra leveren også. Kjemoterapi kan noen ganger bli brukt før eller etter denne type kirurgi for å forbedre prognose.