Digidexo.com

Hvordan å spise sakte

Hvordan å spise sakte


Spise sakte kan også hjelpe når du prøver å gå ned i vekt fordi det kan gjøre deg fyldigere raskere. Når folk spiser å faste de spiser for mye, og derfor utvide sine mager. Spise sakte kan også se mer tiltalende for øyet enn gorging ned maten ved et bord. Så lære noen tips for å spise saktere og nyte maten.

Hvordan å spise sakte

•  Start med å tjene deg selv bare små porsjoner til å begynne med. Hvis det er et stort måltid, mest sannsynlig vil det være flere rester for deg å ta sekunder. Husk, det er ikke en rase for mat!

Bruk gaffelen ned metoden. Hver gang du tar en bit, legg ned gaffelen umiddelbart. Jo mer vi holder vår gaffel i våre hender, jo mer blir vi fristet til å holde måke den inn.

Tygg maten så mye du kan. Tygge grundig og ta hensyn til tekstur, smak og substans. Jo mer du tygger maten, jo mer vil du føle deg mett og være i stand til å svelge ordentlig.

Drikk vann i mellom biter og mye av det. Vann kan hjelpe oss til å føle full og fungerer som en avgiftende agent. Det vil holde deg fra racing gjennom maten.

Stopp etter hvert bite og gjøre samtalen. Snakker gjennom et måltid, men ikke mens tygge, kan gjøre deg stoppe og bremse ned dine matvaner.

Hint

  • Folk som spiser saktere og tygge maten deres tendens til å være sunnere og har sunnere fordøyelseskanalen enn folk som spiser på en rask hastighet.
  • Det er veldig viktig å spise sunt og sakte slik at du hindre deg fra å kveles.