Digidexo.com

Lav GI Foods for PCOS

Polycystisk ovariesyndrom er en lidelse som rammer ca 1 av 10 amerikanske kvinner, ifølge Centers for Disease Control. Det er den ledende årsaken til kvinnelig faktor ufruktbarhet. En av de dominerende symptomer på PCOS er en tilstand som ligner diabetes kjent som insulinresistens. En diett som har lav glykemisk indeks påvirker blodsukkeret minst, som omgår produksjon av insulin helt. Den lave GI dietten har flere matvarer som vil bidra til å dempe virkningene av insulinresistens på PCOS lider.

Helkorn

En av de grunnsetningene i en lav GI diett er at visse karbohydrater som behandles mel brytes ned til sukker meget raskt, noe som forårsaket en hurtig over-respons på insulin. En måte å redusere dette på er å erstatte hele korn for bearbeidet korn. Dette kan gjøres på flere måter, slik som å erstatte ris hjerne, havrekli eller havregryn for hvetemel i oppskrifter. Ved å gjøre dette, blir den løselige fiberinnholdet i maten økt, noe som i sin tur minsker den virkning på blodsukkernivåer. Hele korn som brun ris, couscous og bulgur hvete gjøre gode, lav GI erstatninger for ris eller potetretter. Bevisst inkludert hele korn vil gi en varig nytte, selv i de neste måltider spises.

Frukt

I motsetning til en lav karbohydrat diett, ikke en lav GI diett ikke skyr frukt eller naturlige fruktjuicer basert på deres naturlig sukker. Frukt kan ha en lav til moderat GI indeksen; modenhet og forberedelse vil påvirke GI, noen ganger dramatisk. Frukt som datoer eller snacks som tørket frukt har ikke nok fiber innhold å oppveie insulin respons, så bør unngås.

Grønnsaker

Grønnsaker også variere på GI skalaen. Visse rotgrønnsaker, for eksempel hvite poteter, har en moderat til uakseptabel GI spekter avhengig forberedelse. Som å legge fett til en mat reduserer sin GI rating, vil dette bety at pommes frites er mer akseptabelt enn en bakt potet, men begge elementene er i uakseptabel spekter av glykemisk indeks. Erstatninger av andre grønnsaker, for eksempel søtpoteter eller blomkål, redusere GI belastningen av et måltid mens du fremdeles mesteparten tradisjonelt forbundet med høy GI sider. De fleste grønnsaker har en naturlig lav GI rating og av den grunn de oppfordres på lav GI dietter.

Søtstoffer

Søtsaker kan være fall i noen diett, og de lave GI planer er intet unntak, noe som begrenser inntaket av bearbeidet og raffinert sukker er viktig å holde balansen en lav GI dieter søker. Et beløp på mellom 6 t0 10 ss. sukker en dag anses å være en akseptabel mengde; Imidlertid må dieter å huske at dette er kumulative. Nærings søtningsmidler inneholder næringsstoffer slik som kalium, magnesium og kalsium - disse omfatter honning, råsukker og lønnesirup. Næringsverdi søtstoffer bør fortsatt overvåkes nøye på en lav GI diett. Ikke næringsverdi søtstoffer ikke inneholder næringsstoffer, men visse typer, som sukralose og aspartam, ikke har noen effekt på blodsukkeret i det hele tatt, og kan være en sunn del av en lav GI diett.