Digidexo.com

Hvordan ta vare på Leg Lymfødem

Hvordan ta vare på Leg Lymfødem


Lymfødem er en overdreven opphopning av lymfe væske under huden som forårsaker hevelse. Det forekommer ofte i bena og armene. Lymphedema kan oppstå som et resultat av kreft, kirurgi, infeksjon eller det kan være en arvelig tilstand. Mens lymfødem har ingen kur, kan du ta vare på beinet lymfødem ved å følge legens råd og ta tiltak for å redusere hevelse. Legen kan anbefale at du bare bruker én eller flere metoder for å redusere hevelse.

Hvordan ta vare på Leg Lymfødem

•  Pakk etappe med bandasje. Bandasje det berørte benet kan stimulere bevegelse av lymfe væske og hindre ansamling av fluidet. Vikle bandasjen tettere rundt tærne (men ikke stramt nok til å kutte av blodsirkulasjonen) og gradvis gjøre det løsere som du bryte opp beinet. Hvis du har problemer med pakketeknikken, spør din lege eller terapeut for å få hjelp.

Bruk en komprimering plagg. Dette er strømper som har en lignende effekt som bandasjering; de bidrar til å øke strømmen av lymfevæske. Slitasje komprimering plagg når hevelsen har allerede gått ned. Legen din kan fortelle deg om du trenger en skreddersydd komprimering plagg, eller hvor du kan skaffe ferdige seg.

Spør legen din om pneumatisk kompresjon. Dette er en type "sleeve" som du bærer på beinet. Den er koblet til en pumpe som legger press på beinet ved å blåse og defla ermet. Det kan redusere hevelse.

Gjør en avtale med en massasje terapeut som er trenet og erfaren i å gi manuell lymfedrenasje (MLD) massasje. Dette er en spesiell type massasje som bruker milde slag for å flytte lymph væske akkumulert i beinet til nærmeste lymfeknute.

Arbeid med en fysioterapeut til å fokusere på spesifikke øvelser for ben som kan øke bevegelse av lymfe væske. Disse fysiske terapitimer bruker milde øvelser som fokuserer på muskelsammentrekninger.

Snakk med legen din om kirurgi. Ifølge National Cancer Institute, er kirurgi sjelden brukt for lymfødem og det tilbyr ikke en kur. Men i alvorlige tilfeller kan en kirurg fjerne overflødig beinet vev for å redusere hevelse.

Hint

  • Hvis du har hatt strålebehandling i området, eller hvis du har hjertesvikt, blodpropp, aktiv kreft eller en hudinfeksjon, bør du ikke ha en manuell lymfedrenasje massasje, ifølge Mayo Clinic.