Digidexo.com

Hva er symptomene på dehydrering hos barn?

Barn som er opptatt med å kjøre rundt og spille, som har diaré eller oppkast, eller som er utsatt for ekstreme temperaturer kan lett bli dehydrert. Symptomer på dehydrering hos barn kan ikke bli merkbar før tilstanden blir alvorlig, og hvis ikke raskt behandlet, kan dehydrering være livstruende. Se opp for hud og nevrologiske endringer.

Thirst

Tørste er den vanligste og tidligste symptom på dehydrering hos spedbarn, barn og voksne. Dette kan være ekstreme i tilfeller av alvorlig dehydrering.

Tørrhet

Tørrhet i munnen, en mangel på tårer i øynene når du gråter eller blinkende og tørrhet i nesen er tidlige symptomer på dehydrering hos barn.

Mangel på Urinering

Mild dehydrering hos barnet ditt kan føre til mindre hyppig vannlating. Hvis urinen er mørk gul eller oransje farget, eller barnet ditt slutter å tisse, disse er symptomer på alvorlig dehydrering.

Hudforandringer

Hvis barnets hud blir innskrumpet eller ikke sprette tilbake, eller hvis barnet ditt ikke svetter tross varme temperaturer, disse er alvorlige symptomer på dehydrering som krever umiddelbar medisinsk behandling.

Mood Endringer

Dehydrering kan føre til plutselige humørsvingninger hos barn, som irritabilitet, fussiness og gråt. Hvis barnet ditt blir forvirret eller delirisk, dette er et medisinsk nødstilfelle.

Svakhet

Barn kan bli svak, svimmel eller svak fra dehydrering, på grunn av et farlig fall i blodtrykket, noe som kan være livstruende.