Digidexo.com

Grunner for Leg & ankelen hevelse

Grunner for Leg & ankelen hevelse


Hevelse i bena kan involvere lår, knær eller kalver, samt anklene. Selv om mesteparten av tiden, hevelse i ben og ankler vil løse uten medisinsk behandling, noen ganger tilstanden er et resultat av en mer alvorlig medisinsk problem som krever forsiktighet. Heldigvis er de fleste av årsakene til benet og ankelen hevelse er forebygges og behandles med livsstilsendringer og medisinsk behandling.

Kardiovaskulære lidelser

Hevelse som utvikles i begge ben, eller begge anklene ofte resulterer fra en kardiovaskulær forstyrrelse, selv om en blodpropp kan føre til svelling i leggen og ankelen på bare en side av kroppen. Forhold direkte involverer hjertet, inkludert perikarditt, kardiomyopati og hjertesvikt kan føre til hevelse i ben og ankler. Forstyrrelser i venene, som tromboflebitt, kronisk venøs insuffisiens og vericose vener kan også resultere i benet og ankelen hevelse. I tillegg kan benet og ankelen hevelse inntreffer som et resultat av infeksjon i en vene eller i hjertet.

Medisinske tilstander

Lidelser i nyrer, inkludert nyresvikt eller nefrotisk syndrom, er medisinske grunner til hevelse i ben og ankler. I tillegg, kan skader på ben eller ankler, slik som solbrenthet, insektbitt, et brukket ben, sprukket sene, gikt, artritt eller bursitt også forårsake ankel og fot hevelse. Blokkeringer av lymfeknutene i lysken eller ben kan føre til ben og ankel hevelse, som kan siste kirurgi til beinet eller foten. Leg og ankel svelling kan også resultere fra medisinske problemer med leveren, slik som cirrhose eller leversvikt. I tillegg kan kvinner med premenstruelt syndrom utvikle ben og ankelen hevelse like før eller i løpet av menstruasjonen.

Livsstil

Sitter eller står for en lengre periode kan tillate væske til å hope seg opp i ben og ankler, noe som resulterer i svelling. Folk som bruker hormonbehandling eller medisiner for diabetes, høyt blodtrykk og depresjon kan også oppleve hevelse i ben og ankler, så kan folk tar ikke-steroide anti-inflammatoriske smertestillende medisiner som ibuprofen eller naproxen natrium. Å være overvektig eller overvektig kan føre til hevelse i ben og ankler; på den annen side, sult eller feilernæring kan også føre til ankel eller ben hevelse. Mild hevelse i ankler og ben utvikler ofte i løpet av de siste månedene av svangerskapet, og kan være verre i varmt eller fuktig vær.