Digidexo.com

Slik unngår du at Hyponatremi

Hyponatremi er en tilstand der elektrolyttnivået er nødvendig for å holde organer "kommuniserer" med hverandre blir farlig lavt. Dette gjelder særlig natrium i blodet. Det er ikke sjelden å se folk som har hatt utvidet fysisk anstrengelse enn timer eller dager blir påvirket av hyponatremi. Det er sett i maratonløpere, fjellklatrere, folk faste og kvinner som har hatt utvidet arbeidskraft før fødsel hjemme. Du kan forhindre hyponatremi ved å ta noen enkle forholdsregler.

Slik unngår du at Hyponatremi

•  Begynn oppbygging av elektrolytter en uke før du vet at du kommer til å anstrenge deg. Hvis du er gravid og kjenner din forfallsdato, begynne å gjøre dette en uke før forfallsdato.

Start din diett ved å ikke drikke koffeinholdige drikker, brus eller alkohol for uken frem til anstrengelse om det er en maraton eller en fastedag.

Spis flere lette måltider om dagen hvis du er gravid eller forbereder en rask. Drikk minst fem 8-oz. glass elektrolytten drikke for uken frem til den dagen anstrengelse. Begrens rent vann fordi det bare spyler elektrolyttene ut av systemet raskere.

Spis snacks som har høyere nivåer av natrium som pretzels, trail mix, peanøtter og potetgull. Dette vil øke natrium nivå og har dobbel bonus for å gjøre deg tørst og ønsker å drikke mer av elektrolytten drikke.

Ta salte snacks med deg den dagen i maraton eller dagen før forfallsdato og ta kald elektrolytt drinker sammen også. Hvis du er ruste for en rask, gjør dette dagen før fasten. Dette er ikke tid til å bekymre seg for kalorier. Hyponatremi kan føre til forvirring, kramper, kramper, koma og i alvorlige tilfeller død.

Hint

  • Hvis du planlegger å være hjemme under det meste av ditt arbeid diskutere dette med OB eller jordmor.
  • Inntak av for mye natrium kan være farlig også så får en plan fra en sertifisert ernæringsfysiolog.