Digidexo.com

Normal Kolesterol nivåer hos barn

Kolesterol er normalt ikke noe du vil bekymre deg for når det kommer til barnas helse. Det er nok av mer presserende problemer, eller så virker det. Men barn er like mye risiko som voksne for å ha høyt kolesterol. Det er viktig å vite hva de sunne nivåer er og hva du kan gjøre med det hvis det er et problem.

Nivåer

For barn mellom 2 og 19, er målet å holde LDL mindre enn 130 mg og HDL større enn 35 mg.

Typer

LDL er low-density lipoprotein, det "dårlige kolesterolet" som kan føre til en oppbygging av plakk i arteriene. HDL er high-density lipoproteiner, det "gode kolesterolet" som faktisk fjerner "dårlig kolesterol" fra blodet og holder deg frisk.

Testing

Du bør ha ditt barns kolesterolnivå sjekket begynner i en alder av 2 hvis minst en av foreldrene har hatt LDL nivåer på 240 mg eller høyere, har hjertesykdom forekom hos en besteforelder eller forelder før fylte 55 eller hvis barnet er overvektige.

Forebygging / løsning

De to hovedtyper av behandling er endringer i livsstil (kosthold og mosjon) eller legemidler som brukes til å senke LDL nivåer.

Betraktninger

Barn som har høye LDL nivåer kan ha en større risiko for å få åreforkalkning når de blir eldre.

Misforståelse

Du trenger faktisk ikke trenger å konsumere kolesterol. Kroppen din produserer det i leveren og det vanligvis produserer mer enn nok for deg å leve på (1000 mg daglig).

Advarsel

Hvis venstre ubehandlet gjennom hele barndommen, kan det øke risikoen for koronar hjertesykdom som voksen. Å spise minst 5 porsjoner med frukt og grønnsaker om dagen kan bidra til å senke kolesterolnivået i barn.