Digidexo.com

Hva negativ effekt Do Nitrater Ha på spedbarn?

Hva negativ effekt Do Nitrater Ha på spedbarn?


Nitrat forekommer naturlig i miljøet, produsert av planter og grønnsaker og hjelpe deres vekst. Nitrat er også ofte brukt som konserveringsmiddel og for fargeforsterkning av bearbeidet kjøtt. Verdens helseorganisasjon anslår at vi inntar 20 til 70mg av nitrat-nitrogen per dag. Nitrater seg selv er ikke farlig for helsen vår. Kroppene våre forbrenne og konvertere dem til nitritt, som er spesielt farlig for spedbarn.

Absorpsjon

Hos voksne tar konverteringen fra nitrat til nitritt sted i spyttet. Hos spedbarn, den foregår i mage-tarmkanalen, med en hastighet dobbelt enn den hos voksne, på grunn av en høyere pH i tarmen eller tarm lav surhet. Dette setter babyer i fare for å utvikle methemoglobinemi, også kjent som "blue baby syndrome."

Akutte effekter

Den "blå baby syndrom" er en potensielt dødelig tilstand som oppstår når hemoglobin i en baby røde blodceller oksiderer til methemoglobin. Spedbarn har lave nivåer av methemoglobin reduktase, en rød blodceller enzym som omdanner methemoglobin tilbake til hemoglobin. Også deres høyere nivå av føtalt hemoglobin oksyderer raskere nitritt til methemoglobin, hvilke tapper blod av oksygen.

Methemoglobin er i stand til å transportere oksygen og bestemmer symptomer på cyanose og oksygenmangel. Berørte babyer har en blå-grå hudfarge, og starter med fingrene, leppene og andre ekstremiteter og kan bli irritabel eller sløv, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Methemoglobin nivåer høyere enn 50 prosent kan raskt føre til koma og død dersom tilstanden ikke behandles raskt.

Long Term Effekter

Ifølge Southern Nevada Health District, på en langsiktig, kan nitrater føre diurese, økt stivelsesholdige avleiringer og blødninger av milten hvis nivåene de nitrat eksponeringsstiger de tillatte 50 deler per million (ppm).

Anbefalinger

Mange tilfeller av "blue baby syndrome" har dukket opp gjennom årene, spesielt blant de flaske-matet babyer, på grunn av de høye nitratnivåer i vannet blandet med formelen.

Babyer yngre enn seks måneder bør spise begrensede mengder grønnsaker som spinat og rødbeter eller mat som inneholder tilsetningsstoffer som ost og spekemat. De trenger å drikke vann fra en kilde tidligere testet med lavt nitrat nivå.

Må ikke koke vannet før du drikker. Dette vil bare konsentrere nitrat gjør nivåene enda høyere. Du bør ikke gi spedbarn vann renset med omvendt osmose enheter, selv om disse er brukt til å fjerne nitrater fra vannet.

Unngå å drikke forurenset vann på en daglig basis hvis gravid, ettersom det kan øke nitratnivået i morsmelk. Umiddelbart kontakte din lege hvis du merker at babyens hud farge blir blå eller grå. Hvis du er i tvil, kan du teste kilde til vann du vanligvis drikker fra. Ikke drikk vann hvis den inneholder mer enn 10 milligram av nitrat-nitrogen per liter.

Historie

Hunter Comly, en Iowa City lege var den første til å knytte nitrat-forurenset brønnvann med "blue baby syndrome." Han behandlet to spedbarn for symptomer på cyanose i 1945 Comly fant at både spedbarn ble syk etter at de drakk formler tilberedt med vann fra grunne brønner. I dag er den nyfødte eksponering for nitrat-forurenset vann sterkt redusert, men akuttmottaket leger og barneleger fortsette å diagnostisere og behandle spedbarn for denne tilstanden.