Digidexo.com

Om livssyklusen til Dengue Fever

Denguefeber er en sykdom båret av mygg. Når folk som har lave nivåer av immunitet blir bitt av mygg som bærer denne sykdommen, kan de oppleve feber, hodepine og kropps contortions. Selv om Dengue Fever er ikke dødelig, kan lider oppleve symptomer på sykdommen i nesten to uker, forlater kroppen sin ekstremt svak. Ifølge National Institute of Allergy og smittsomme sykdommer, fra 50 til 100 millioner tilfeller av Dengue Fever forekommer hvert år.

Geografi

Folk er vanligvis smittet med Dengue Fever under regntiden i tropiske og subtropiske områder i India, Midtøsten, Afrika, Sørøst-Asia, Kina, Australia, Sør-Stillehavet og Sentral-Pacific, ifølge National Institute of Allergy and Infectious Diseases ( NIAID). Tilfeller blitt funnet i USA, spesielt i Hawaii.

Time Frame

Mennesker er smittet med Dengue Virus når de er bitt av en infisert Aedes mygg. To typer av at mygg, den Aedes albopictus og Aedes aegypti har vært senderne for nesten alle de denguefeber tilfeller, i henhold til NIAID. Etter at en person er bitt av disse typer av mygg, kan de oppleve symptomer i løpet av noen få dager.

Effekter

Ifølge Medisin Net, en gang en person blir bitt av en infisert mygg, kan sykdommen ruge fra 3 til 15 dager før de begynner å oppleve symptomer. Etter denne tid, vil personen først begynner å oppleve hodepine, frysninger, lav ryggsmerter og smerter når de flytter sine øyne. I tillegg, i løpet av de første timene at feberen begynner å sette inn, vil personen oppleve smertefulle verking i ledd og ben også.

Betydning

Også under den første utbruddet av Dengue Fever, vil de som blir smittet også oppleve en økning i temperaturen til ca 104 grader Fahrenheit, samt lavt blodtrykk og hjertefrekvens, ifølge Medicine Net. Folk pleier også å ha røde øyne, en rosa utslett på ansiktet deres, og hovne kjertler i begynnelsen. Etter ca to til fire dager, faller temperaturen raskt og lider svette raskt. Etter et par dager temperaturen normaliserer, øker så raskt igjen. Et utslett har også en tendens til å dekke hele kroppen i løpet av denne fasen.

Forebygging / løsning

Ifølge NIAID, en av de beste måtene å unngå å få Dengue Fever er å ta forholdsregler for å unngå å bli bitt av mygg siden de er bærere av sykdommen. Den NIAID råder folk til å bruke myggmiddel, slitasje langermede skjorter, lange bukser, sokker og sko, samt holde skjermen vinduer og dører lukket. Det finnes ingen behandling for Dengue Fever, så lider tendens til å fokusere på å lindre symptomer som de oppstår, og la feberen gå sin gang. Hvile og drikke rikelig med væske er viktig, samt å ta paracetamol, for eksempel Tylenol for hodepine og leddsmerter.