Digidexo.com

Behandling for rabies Symptomer

Behandling for rabies Symptomer


Rabies er forårsaket av et virus som spres gjennom spytt, vanligvis ved et bitt fra en infisert dyr. Flaggermus, vaskebjørn, stinkdyr, coyoter og rev oftest bære sykdommen. Disse dyrene kan spre viruset til deg eller dine kjæledyr. Rabies påvirker sentralnervesystemet, og symptomatisk rabies er dødelig. Selv om det ikke er noen behandling når symptomene vises, vaksiner effektivt hindre infeksjon hos mennesker og dyr.

Hva er Rabies

Rabies er dødelig infeksjon av sentralnervesystemet. Det spres gjennom spytt av smittede dyr, vanligvis ved en matbit. Etter inn i kroppen, går rabies virus en formørkelse fase, ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Under formørkelse fase, der ingen tegn eller symptomer, penetrerer viruset de perifere nerver. Viruset fortsetter å formere seg, kommer inn i sentralnervesystemet og symptomene begynner å vises. Inkubasjonstiden, perioden mellom eksponering og tiden symptomene begynner, kan vare fra noen dager opp til flere år, selv om det vanligvis varer i en til tre måneder. En vaksine er effektiv hvis den er gitt mens viruset er i formørkelse fase. Når symptomene vises, er behandling ineffektiv. Rabies er dødelig, med bare seks overlevende noensinne rapportert (CDC) etter at symptomene dukket opp.

Rabies Symptomer

Rabies har ingen ytre tegn eller symptomer før sykdommen er i de senere stadier. De tidligste tegnene er generelle og inkluderer feber, hodepine og sykdomsfølelse (CDC). Etter hvert som sykdommen utvikler seg, nevrologiske symptomer som søvnløshet, forvirring, angst og frykt for vann (vannskrekk) vises. Andre symptomer inkluderer vanskeligheter med å svelge, overdreven spytt og hallusinasjoner (Mayo Clinic). Delvis lammelse oppstår i den siste fasen av sykdommen. Døden inntreffer i løpet av dager etter at symptomene først vises (CDC).

Behandling for Rabies

Det er ingen behandling for rabies etter symptomer. Den eneste behandling er en serie av vaksiner som må administreres så snart som mulig etter eksponering og før symptomene viser seg. Det har vært rapporter om rabies virus som forekommer i alle som har fått vaksinen. Vaksinen består av to deler (Mayo Clinic). Den første injeksjon, administreres så nær som mulig til området av bittet, hindrer viruset infiserer kroppen. Den andre delen av vaksine er en serie på seks injeksjoner gitt over en 28-dagers periode. Disse injeksjoner gis i armen. Vaksinen stimulerer den naturlige immunforsvaret i kroppen til å gjenkjenne og bekjempe rabies virus. Fordi rabies er et dødelig sykdom, blir vaksinen administrert mindre motstanders Dyret er kjent for å være infisert. Rabies status motstanders dyr bestemmes enten av en 10-dagers karantene eller, hvis det var et vilt dyr og ble fanget, ved å teste hjernevev. Hvis det er noen tvil om rabies status av dyret, er vaksinen gitt.

Forebygging

Du kan minimere risikoen for eksponering for rabies ved å ta skikkelig vare på kjæledyrene og ved å unngå møter med ville dyr, særlig flaggermus, stinkdyr og vaskebjørn (Mayo Clinic). Sørg for å holde deg oppdatert med eventuelle kjæledyr vaksiner. Holde kjæledyr inne, og når de er utenfor, ikke la dem samhandle med ville dyr. Rapport forvillede dyr og aldri nærme ville dyr. Forsegle ditt hjem for å hindre flaggermus komme inn.

Symptomer i kjæledyr

Rabies infeksjon i hunder og katter har symptomer som ligner på dem man ser hos mennesker. Hunder vil miste sin appetitt, skum i munnen og viser atferdsendringer. I senere stadier, vil hundene lider av muskelspasmer, kramper, aggresjon og forvirring. Sykdommen ender i lammelse og død. Katter vil ha en uberegnelig feber og vil handle nervøs og ønsker å være alene. Katter som lider senere stadier av rabies vil sikle overdrevet, har problemer med å puste og bli irritabel, sint, rastløs og til slutt lammet før han døde. Det finnes ingen behandling for rabies i kjæledyr unntatt for forebyggende vaksinasjon.