Digidexo.com

Hvordan virker en Staph Infeksjon Få i øyet?

Mens stafylokokkbakterier er tilstede på huden uten å forårsake alvorlige komplikasjoner, noen ganger bakteriene kan komme inn mykt vev som et kutt eller annen skadet hud og forårsake store problemer.

En staph infeksjon i øyet kalles en hordeolum, som er mer ofte referert til som en stye. Staph bakterier kan infiltrere kjertler i øyet og forårsake kjertlene til å bli full, og oljen inne vil skape en rød og vond klump som ikke bare inflame øyet, men også føre til rødhet på øyelokket og kinn.

Bakterier Går inn

Bakterier kan komme inn i øyet gjennom flere virkemidler:
Øyesminke som ikke har blitt helt fjernet
Makeup som er utløpt eller inneholder bakterier
Dårlig øyelokk hygiene
Store mengder av seborrhea (olje fra øyets kjertler) på grunn av stress eller hormonelle endringer

Alle disse bidragsytere kan introdusere bakterier inn i øyet.

Hindre ny infeksjon

Selv staph bakterier kan forårsake alvorlig sykdom hos noen former, er det generelt ansett ufarlig når den vises i øyet. Mange styes vil forsvinne i løpet av fem til syv dager. I løpet av denne tid, er det imidlertid viktig å vaske grundig hendene som helst etter at berøre det angrepne øyet (ellers bakterier kan overføres). Det er også viktig å kaste bort noen elementer som potensielt kan være infisert med staph bakterier, for eksempel øyedråper, øyesminke, kontaktlinser, og så videre.

Aktuelle tilfeller er av methicillin-resistent Staphylococcus aureus (MRSA) bakterier, en form for staph, har blitt diagnostisert som en øye-infeksjon. MRSA bakterier er meget vanskelig å behandle (selv med antibiotika). Mens MRSA blir ofte kontrahert i et sykehus, har folk nylig vært inne MRSA-infeksjoner selv når den ikke er utsatt for MRSA i sykehus. Forebygging av denne typen infeksjon er likt andre stye infeksjon: vaske hendene og praktisere godt øye hygiene for å hindre smitte.